Sealiha teravas mandariinikastmes Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Sealiha teravas mandariinikastmes

Retsepti autor Jüri Randviir

Koostisained

Taigen

  • 1,5 kg sea välisfileed
  • 3 paprikat (erksama toidu saad, kui kasutad erivärvi paprikaid)
  • 5-6 cm värsket ingverit
  • 500 g mandariine
  • 1,5 dl mandariinimahla pressida värskest mandariinist (ja fileerimise jäägist)
  • 750 g tšillikastet (Santa Maria Sweet Chilly Sauce)
  • Soola
  • 1 g jahvatatud ingverit (ca 1 tl)
  • 2 g kaneeli (ca 1 tl)
  • 0,5 tl riivitud mandariini koort
  • Õli praadimiseks (soovitan seesamiõli)

Valmistamisõpetus

  1. Lõika sealiha väiksemateks viiludeks.
  2. Lõika paprika ribadeks.
  3. Haki ingver hästi peeneks
  4. Fileeri mandariinid.
  5. Lase õli pannil kuumaks ja prae selles liha kahelt poolt. Liha tasub praadida mitmes jaos, et tükid ei puutuks omavahel kokku ja ei hakkaks hauduma.
  6. Lisa pruunistatud liha poolele soola.
  7. Tõsta liha pannilt ja prae seal paprikat mõni minut.
  8. Siis lisa liha tagasi ja kuumuta umbes minut.
  9. Seejärel vala peale mandariinimahl ja tšillikaste.
  10. Seejärel sega ja lisa hakitud ingver, jahvatatud ingver ning kaneel.
  11. Kõige lõpus lisa fleeritud mandariinitükid ja võta toit pliidilt.

Märkmed

Kogus on mõelud 10-le inimesele. Serveerisin liha riisinuudlite ja porgandi-apelsini salatiga, milles on erinevad seemned. Sobib serveerida ka keedetud riisiga, kartuliga pigem ei sobi.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here