Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 40 min
Sealiha teravas mandariinikastmes
Retsepti autor Jüri Randviir
Koostisained
Taigen
- 1,5 kg sea välisfileed
- 3 paprikat (erksama toidu saad, kui kasutad erivärvi paprikaid)
- 5-6 cm värsket ingverit
- 500 g mandariine
- 1,5 dl mandariinimahla pressida värskest mandariinist (ja fileerimise jäägist)
- 750 g tšillikastet (Santa Maria Sweet Chilly Sauce)
- Soola
- 1 g jahvatatud ingverit (ca 1 tl)
- 2 g kaneeli (ca 1 tl)
- 0,5 tl riivitud mandariini koort
- Õli praadimiseks (soovitan seesamiõli)
Valmistamisõpetus
- Lõika sealiha väiksemateks viiludeks.
- Lõika paprika ribadeks.
- Haki ingver hästi peeneks
- Fileeri mandariinid.
- Lase õli pannil kuumaks ja prae selles liha kahelt poolt. Liha tasub praadida mitmes jaos, et tükid ei puutuks omavahel kokku ja ei hakkaks hauduma.
- Lisa pruunistatud liha poolele soola.
- Tõsta liha pannilt ja prae seal paprikat mõni minut.
- Siis lisa liha tagasi ja kuumuta umbes minut.
- Seejärel vala peale mandariinimahl ja tšillikaste.
- Seejärel sega ja lisa hakitud ingver, jahvatatud ingver ning kaneel.
- Kõige lõpus lisa fleeritud mandariinitükid ja võta toit pliidilt.
Märkmed
Kogus on mõelud 10-le inimesele. Serveerisin liha riisinuudlite ja porgandi-apelsini salatiga, milles on erinevad seemned. Sobib serveerida ka keedetud riisiga, kartuliga pigem ei sobi.