Klaarsäga curry tšilli ja koriandriga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • 150-200 g klaarsäga fileed
  • 1 tl tai punast karripüreed
  • 1 küüslaugu küüs
  • 1 purk kookosepiima
  • 50-90 g riisinuudleid
  • Värske tšilli
  • Koriander
  • Kookosõli

Valmistamisõpetus

  1. Haki 1 küüslaugu küüs ja rösti kookosõlis.
  2. Sega 1 tl tai punast karripüreed ja röstitud küüslauk.
  3. Lisa juurde jao kaupa 1 purk kookosepiima nii, et tai punase karripüreed ei jääks tükki.
  4. Pane klaarsäga fileed potti kastme sisse ja hauta madalal kuumusel.
  5. Keeda 50-90 g riisinuudleid.
  6. Serveeri kaste ja kala koos riisinuudlitega ning kaunista tšilli ja koriandriga.

Klaarsäga curry tšilli ja koriandriga Retseptisahtel

Klaarsäga curry

Klaarsägast oleme kord küll juba kirjutanud, kuid kuna kala on meie toidulaual pea täiesti uus ja värske, annab see meile hulganisti põhjuseid temaga seoses ka uusi ja vahvaid retsepte välja mõelda. Seda me teeme suurima rõõmuga, sest esimese klaarsägaga seotud retseptile saime me hulganisti vastukaja. Tänane soovitus tuleb aga kaugelt Aasiast – klaarsäga curry hautis.

Klaarsägal, mis on meile tuntud angersäga ning vundu ristand, on väga iseloomulik valge ja väheste luudega liha ning täidlane kontsistents, mis teeb kala maitse väga rikkalikuks.

Kala edasimüüjaks Eestis on M.V. Wool ja Mati Kalapood, kust meie tänane curry hautise põhiline koostisosa ka pärineb.

Valisime täna veidi idmaisema roa just eesmärgiga, et see äärmiselt potentsiaalikas kala suudab imeliselt kõik vürtsid ja teravad maitsed endasse koguda ning edasi anda. Kalale ja curry hautisele lisaks keetsime juurde lihtsad ja klassikalised riisinuudlid.

Soovitame serveerida klaarsäga, karri ja nuudlid tšillikauna viilude ning koriandriga.

Vaata veel retsepti klaarsägast siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here