Kihiline võileib salaami-juustumäärde ja värske salatiga
Retsepti autor www.voileib.ee
Vahel võib võileib olla toekaks eineks. Selleks võib valmistada kihilise võileiva, kuhu vahele sätitud kergelt vürtsikas ja küüslaugune salaami-juustumääre. Et eine veidi kergem ja tervislikum oleks, tasuks juurde pakkuda värsket salatit avokaadoga.
Koostisained 1-le
- 2 viilu Meie Eesti teraleiba
- 50 g Saaremaa Ekstra juustu
- 5 viilu Nõo Paruni keedusalaamit
- 3 sl Maadlexi majoneesi-küüslaugukastet
- 1 avokaado
- Peotäis kirsstomateid
- Paar peotäit rohelist salatit
- Oliiviõli
- Sidrunimahla
- Soola ja pipart
Valmistamisõpetus
Valmista juustu-salaamivõie. Selleks riivi juust ja tükelda salaami. Sega juust ja salaami majoneesi-küüslaugukastmega. Aseta salat ühtlase kihina kahe leivaviilu vahele ja suru leivaviilud omavahel kokku. Puhasta ja tükelda avokaado, poolita kirsstomatid. Salati jaoks sega kausis omavahel tükeldatud avokaado ja kirsstomatid koos salatirohelise. Nirista peale oliiviõli ja veidi sidrunimahla. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides aseta taldriku ühele poolele värske salat ja teisele poolele poolitatud suupisteleib.