Pasta - Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained (4-le)

  • 200-300 g omale meelepärast pastat
  • 250 g klaarsäga
  • 250 g kooritud krevette
  • 250 g sinimerekarpe
  • 200 ml kohvikoort
  • 50-100 ml pasta keeduvedelikku
  • 1 keskmine sibul
  • 1 keskmine küüs küüslauku
  • 2 spl oliivõli
  • Gurmeesoola klassikaline sool
  • Pipar
  • Gurmeesoola soolahelbed
  • Gurmeesoola suitsutatud sool Pöök

Pesto koostisained

  • 4 päiksekuivatatud tomatit
  • peotäis seedrimänni pähkleid
  • peotäis parmesani
  • spl oliiviõli
  • peotäis basiiliku lehti
  • tl sidrunimahla
  • pipart

Valmistamisõpetus

  1. Alusta pesto tegemisest.
  2. Tõsta 4 päiksekuivatatud tomatit, peotäis seedrimänni pähkleid, peotäis parmesani, spl oliivõli, peotäis basiiliku lehti, 1 tl sidrunimahla ja pipart blenderisse ning  blenderda ühtlaseks massiks.
  3. Haki 1 keskmine sibul ja prae see keskmisel tulel klaasjaks.
  4. Haki 1 keskmine küüslaugu küüs ja kuumuta see koos sibulaga.
  5. Lisa 200 ml kohvikoort  sibulale ja küüslaugule ning sinna pesto ja kuumuta.
  6. Fileeri 250 g klaarsäga ja tükelda kuubikuteks.
  7. Lisa klaarsäga pasta kastmesse ja kuumuta 5 minutit.
  8. Pane pasta keema. NB: pastat keeda pakil soovitatud ajast minuti võrra vähem, sest pasta küpseb pärast kastme sees edasi.
  9. Lisa 250 g puhastatud sinimerekarbid pasta kastmesse ja sega.
  10. Lisa 250 g kooritud krevette pasta kastmesse ja sega uuesti.
  11. Kuumuta kastet seni, kuni karbid hakkavad avanema, siis keera kohe kuumus maha.
  12. Maitsesta pastakaste soola, pipra ja Gurmeesoola helvestega.
  13. NB: kui pastakaste jääb liiga paks, siis lisa 50-100 ml pasta keeduvedelikku juurde.
  14. Kui pasta on valmis, siis sega kastmega ja sega ning lase maitsetel seguneda.
  15. Serveerimisel lisa pastale Gurmeesoola suitsusoola Pöök.
Pasta - Retseptisahtel
Retseptisahtel – Pasta

Pasta mereandide, pesto ja gurmeesoolaga

Täna tahaksime jagada teiega ühe lihtsa ja kiire, kuid väga toitva pasta retsepti. Katsetasime selle Margiti ja kokakooli õpilastega ka nädalajagu päevi tagasi ära ja tulemus oli superhea!

Kuigi erinevatest põnevatest mereandidest oleks ka üksi piisanud, tahtsime pastale veel omapära lisaks anda ning alustasime kokkamist hoopis isetehtud pestoga. Palju aega selleks ei kulu ning koostisaineid samuti – tähtsamad nendest on päikesekuivatatud tomatid, seedermänniseemned, basiilik, parmesan ja oliiviõli. Rammus ja tugevalt maitsestatud pesto seob kogu pasta ühtseks tervikuks ning toob mõnusalt esile mereandide hõrgu maitse.

Pärast pesto valmimist võib ka pasta keema panna. Soovitame kasutada täiesti vabalt enda kõige lemmikumat pastat. Mereannid hankisime M.V.Wooli esinduskauplusest Mati Kalapood. Pastasse valisime esiteks klaarsäga filee, millest oleme varem ka korduvalt erinevaid roogasid valmistanud. Tegu on tõesti suurepäraselt hõrgu maitsega valge lihaga kalaga. Lisaks läksid pastasse veel kooritud krevetid ning sinimerekarbid.

Kastet soovitame teha täpselt retsepti ja valmistamisõpetust järgides. Nii tuleb pasta ja selle kaste täpselt õige konsistentsi ning maitsega. Et mereandidele omast soolasust veel eriti esile tõsta, lisasime ka Eesti firma Salt’s Upi erinevaid soolahelbeid.

Serveerisime ja kaunistasime pasta kasutades Salt’s Upi teist gurmeesoola – spetsiaalset suitsusoola Pöök. Tegu on meresoolaga, mida suitsutatakse järk-järgult lahtise tule kohal, mida toidetakse pöögipuiduga. Pastaroale võib värviks lisada veel meelepärast maitserohelist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here