Gourmet club jäätised Retseptisahtel

Paar päeva tagasi kutsuti meid ühele põnevale üritusele – Gourmet Club’i ja Balbiino uute jäätiste esitlusele. Kes meie Instagrami jälgib, siis see juba kindlasti teab, millest juttu tuleb.

Üritus toimus hästi mõnusas ja vahetus stiilis Arsenali keskuses Gourmet Clubi kohvik-poes. Tõeliselt armas väike kohake. Soovitame sealt kindlasti läbi astuda, sest atmosfäär on väga kihvt ja no letitäis magustoite, mis kohe sisenedes vastu vaatab, ei jäta küll kedagi külmaks.

 

Uued gurmeejäätised

Balbiino koostöös Gourmet Club’i maitsete looja Imre Kosega on turule tulnud 3 väga kihvti gurmeejäätisega:

“Loodud maitsekombinatsioonid on iga magusasõbra unistus. Fantaasial lennata lastes sündis kolm suussulavat jäätisenaudingut. Gurmeejäätiste valikusse kuuluvad pistaatsiajäätis pähklikrokandiga, šokolaadi-trühvlijäätis apelsinikonfitüüriga ja pavlova-jäätis sidrunikreemi ja maasikatükkidega.” 

Ütleme nii, et antud kirjeldus on täpselt naelapea pihta. Need jäätised on tõesti naudingut tekitavad ja iga magusasõbra unistus.

Pavlova-jäätis sidrunikreemi ja maasikatükkidega

Meie vaieldamatu lemmik! 

Armastatud Pavlova desserdist inspireeritud jäätises lisavad kreemjale vanillijäätisele tekstuuri krõmpsuvad beseetükikesed, magus-hapu Limoncello-tüüpi (alkoholivaba) sidrunikreem ja külmkuivatatud maasikatükid.

Selle jäätise söömine oli tõesti põnev – iga ampsuga sattus lusika peale midagi uut ja põnevat. Just krõmpsud beseetükid ning maasikas olid need, mis jäätisele elu sisse puhusid. Poole topsi pealt jõudsime ka sidrunikreemini ning see andis juurde mõnusat hapukat nüanssi. Tegelikult õnnestus meil seda jäätist maitsta ka mõned päevad varem Maikeni sünnipäeval. Margit oli valmis küpsetanud pavlova koogi ja kui me pärast koogi söömist seda uut pavlova jäätist maitsesime, siis vahet polnud tunda. Nagu olekski jätkanud koogi söömist. Meie arvates on see ainult positiivne. Tihti pannakse toodetele mingi vinge magustoidu nimi aga mida maitses absoluutselt tunda pole, on antud magustoit. Seega, hea töö Balbiino ja Imre Kose!

Kusjuures Imre Kose andis veel hea nipi, kuidas seda jäätist serveerida võiks: pane jäätis väikesesse martini klaasi ning raputa veel ise peale beseetükke või maasikaid.

Pistaatsia-jäätis pähklikrokandiga

Meie hindamisskaalal jäi see teisele kohale.

Kokkuvõttes on see Itaalia-tüüpi kreemjas pistaatsiajäätis, millele lisavad põnevust soolakad karamelliseeritud pähklitükid (pähklikrokant toote nimes tegelikult tähendabki seda, et pähklitükid on karalmelliseeritud). Jäätise värv on imekaunilt heleroheline ning mulle meeldis see jäätis eriti siis, kui see oli veidi sulanud. See muutus sulades nagu veidikene siidiseks ja oli oi kui hea. Muidu oli see nagu pistaatsiajäätis ikka. Võib-olla võrreldes mõne teise brändi pistaatsijäätisega oli Balbiino ja Gourmet Club’i jäätis magusam ja kuidagi ühtlasema maitsega. Igatahes meie kiidame selle heaks!

Šokolaadi-trühvlijäätis apelsinikonfitüüriga

Selle jäätise paigutame auväärsele kolmandale kohale.

Nagu esimenegi, on seegi saanud inspiratsiooni magustoidust, nimelt Prantsuse köögi õhulisest šokolaadi hõrgutisest, millele lisavad tekstuuri ja maitset šokolaadilaastud ning maitsega hästi sobituv magus-mõrkjas apelsini keedis ehk apelsinikonfitüür. Konfitüür põhimõtteliselt tähendabki seda, et see pole tühipaljas apelsinimoos, vaid sisse on jäetud ka suupärased apelsini tükid.

Selle jäätise teeb aga eriliseks see, et sellel võib lasta ca 3-4 tundi veid sulada (nt tavakülmkapis) ning siis süüa seda hoopis šokolaadivahuna. Jep, kõlab veidi uskumatult, aga tõsi. See ei sula vedelaks olluseks nagu tavalised jäätised, vaid šokolaadivahuks. Kes ei usu, siis peab ise järele proovima.

Sellel jäätisel on väga tugev šokolaadimaitse, mistõttu minu magusavajaduse rahuldas see juba 4 ampsuga. Maiken ütles, et tema eelistabki seda vahuna süüa – maitse on põhimõtteliselt sama, aga tekstuur teine ja vahuna on seda kuidagi veidikene lihtsam süüa. Kõige parempoolselt pildilt on näha, et vasakul on vaht ja paremal jäätis.

Gourmet Club’i jäätised – hea või halb?

Meie jäime kõigi kolme jäätisega väga rahule. Ning Imre Kose ja Balbiino ei petnud meid alusetute lubadustega. Need jäätised on tõesti kõike seda, mida kirjeldus lubab. Meile meeldib see, et jäätised on mõnusas väikeses pakendis, mis on just täpselt parasjagu, et end ühe maitsva magustoiduga premeerida. Lisaks on kaane alla kokku pakitud ka lusikas – seega võta jäätis kaasa kuhu tahad. Tegelikult peakski nüüd ühe pavlova-jäätise minema ostma, sest seda teksti siin kirjutades tuli hirmus isu peale :). Kui keegi veel neid proovib, siis andke meile ka teada, kuidas maitses.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here