Kirsikook vanilliplombiiriga

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 35 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

  • Härmavilja külmutatud kirsid
  • Onu Eskimo vanilliplombiir
  • 80-100 g rafineerimata suhkur
  • 80-100 g toasooja võid
  • Näpuotsaga sool
  • Vanillisuhkur
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 140 g jahu või täisterajahu

Valmistamisõpetus

  1. Määri koogivorm toasooja võiga.
  2. Puista koogivormile ka natukene jahu ja raputa, et jahu oleks koogivormil ühtlaselt jaotatud.
  3. Tõsta kaussi või, vala peale suhkurt ja soola ning sega ühtlaselt segamini.
  4. Vala peale jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkurt ning sega kätega ühtlaselt segamini.
  5. Tõsta segu koogivormi ja vajuta õrnalt käega peale.
  6. Vala peale külmutatud kirsid.
  7. Raputa peale suhkrut ja vanillisuhkrut.
  8. Raputa kõige peale uuesti taigna segu.
  9. Tõsta kook ahju 180 kraadi juures 35 minutiks.
  10. Kui kook on valmis, siis lase koogil jahtuda ja serveeri kook koos vanilliplombiiriga.

Kirsikook vanilliplombiiriga

Kirsikook vanilliplombiiriga

Tänasel vihmasel päeval tekib tahtmine veeta aega toas, hubases köögis. Selliste veidi nukrate ilmade puhul tekib alati isu millegi hea, veidi isegi nagu lohutussöögi järele. Enamasti magusa järele. Margitil on teile selleks puhuks pakkuda välja üks hea retsept. Tegemist on koogiga, mis on nii hapu kui ka magus korraga. Lubage mul tutvustada teile – kirsikook vanilliplombiiriga!

Jäätis on selline hea toode, mis võiks alati sügavkülmas olemas olla, sest nii on vähemalt alati midagigi magusat olemas ning jäätisega saab paljud magustoidud “üles vuntsida”. Soe kodune kook vanillijäätisega kõlab alati paremini! Minu arust on vanillijäätiste klassikaks ikka Balbiino Onu Eksimo vanilliplombiir. No sellest ei saa olla ehedemat valget jäätist!

Kirsikook valmib väga kiirelt ja selle tegemine pole absoluutselt raske. See on üks lihtsamaid isegi ma ütleks. Peamised komponendid on loomulikult kirsid. Selleks ei pea ostma poest või turult kalli hinna eest värskeid kirrse, vaid ideaalselt sobivad selleks ka külmutatud Härmavilja kirsid. Tegelikult ma isegi ei kaalukski poes müüdavaid värskeid kirsse, sest nendel on kivid sees ja nende puhastamine on tükk tegu!

See kirsikook on purukook ja teadagi on igasuguste purukookide tegemine lihtne. Vaja läheb vaid soola, jahu, võid ja suhkrut. Puru põhja, kirsid vahele, puru peale ja ahju! Serveerimisel tuleb siis panna koogile peale törts jäätist ning kaunistuseks veel mõni kirss. Tegime ka video koogi valmistamisest, et oleks vahelduseks põnev jälgida ja nii jääb ka paremini retsept meelde. Head kokkamist siis!

1 kommentaar

  1. kiirem variant pakk täistera juubelitordi pulbrit ja võid.sega purutaoline mass.osa plaadile peale külmunud kirsid ja teine kiht purusegu.küpseta ja naudi jäätise või kohupiimakreemiga.head isu

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here