Supp

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • 1 kanapuljongi kuubik või 1 L valmis kanapuljongit
  • 100 g hakitud porrut
  • 2 bok choyd
  • 4 muna
  • 1 hakitud tšilli
  • Poole sidruni mahl
  • Hakitud koriander
  • Vajadusel lisa soola ja pipart

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lõika 2 bok choyd neljaks.
  3. Lisa 1 kanapuljong, 1 hakitud tšilli, 100 g hakitud porrut, hakitud koriander ja neljaks lõigatud bok choyd keevasse vette.
  4. Pigista poole sidruni mahl.
  5. Pošeeri muna.
  6. Serveeri supp koos pošeeritud munaga.

Supp

Aasiapärane kerge supp Bok Choy pošeeritud munaga

Meie viimases kokakoolis tegime pošeeritud lõhe, mis inimestele väga maitses. Pošeerimise tehnika kui selline on ju alguse saanud siiski munade pošeerimisest. Margitil tuli üks päev aasiapärase toidu isu, eriti supi isu. Klassikalistes aasiapärastes suppides on sees keedetud munad. Margit aga otsusas teha suppi pošeeritud munadega hoopis. Lõpuks valmiski retsept: Bok Choy supp pošeeritud munaga.

Munade pošeerimine polegi tegelikult väga raske, kuid nõuab omaette täpsust ja kiirust. Selle tegevuse lihtsustamiseks on Apelsini pood välja mõelnud spetsiaalse vormi, millega saab lausa kolm muna korraga pošeeritud. See on selline alus, mille saab panna vett täis pannile või potti ning munad hakkavad seal sees keema ja ei vaju ka laiali.

Bok Choy on kerge ja mõnus aasiapärane supp, mis on valmistatud kanapuljongist, kuid koosneb vaid rohelisest. Peamine koostisosa ongi bok choy (või pak choy), mis on Hiina lehtkapsas. Just selline mõnus kerge supp, mida suvel nautida. Supi serveeris Margit modernsesse mattmusta Gastrolinki supikaussi. Selliste suurte äärtega supikausid on väga head, sest ääred saab ilusalt ära kaunistada, mis muudab ka supi ilmet ja samas saab ka äärtele asetada leiva- või saiaviile.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here