Affogato

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • Jäätis
  • Kohv

Valmistamisõpetus

  1. Tee valmis kohv ja lase sellel jahtuda.
  2. Vala kohv ilusasse klaasi, kus soovid affogatot serveerida.
  3. Tõsta kohvi sisse jäätis.

Affogato

Affogato

Kas võtta magustoit või mitte? Eks kõik elus on kunagi seisnud sellise dilemma ees. Kui magustoitu väga ei soovi, siis võiks ju kohvi võtta? Tegelikult tuleb sellises olukorras võtta üks affogato. Mis asi see affogato siis on?

Affogato on itaaliapärane magustoit, mis tõlkes tähendab ”uputatud”. Tegu on magustoiduga, mis koosneb põhimõtteliselt kahest koostisosast. Üheks on jäätis ning teiseks on kohv. Kohvi kangusest oleneb ka magustoidu mõruduse ja magususe suhe. Kes eelistab magusamat elamust, see võib kasutada heledama röstiga kohvi.

Affogato

Affogato jaoks vajaliku jäätise valmistasime ise. Väga hästi sobib ka poest ostetud jäätis, kuid enda tehtud jäätisel on meie arust hoopis teine tunne ja maitse. Sellise magustoidu puhul on väga tähtis ka serveerimise viis. Otsustasime serveerida just kõrge jalaga kokteiliklaasis. Miks just kokteiliklaasist? Affogato on magustoit, mis näeb küllaltki väike välja, koosneb kõigest ju jäätisest ning kohvist. Kui kasutate serveerimiseks pika jalaga klaasi, siis näeb terve magustoit palju peenem ning suurejoonelisem välja. Meie saime enda ilusad ning stiilsed klaasid Koduekstrast.

Nüüd te siis teate, kuidas käituda, kui ei suuda otsustada, kas võtta üks väike jäätis või üks virgutav kohv. Affogato muudab alati otsustamise palju lihtsamaks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here