kanaliha

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • 700 g (1 karp) ahjuvalmis Kikase kanaliha
  • 400 g türgiube
  • 1 sidrun
  • must pipar
  • sool

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi pöördõhuga 180 kraadini (200 kraadini ilma pöördõhuta) ja küpseta karbis 30 minutit.
  2. Seejärel pane ahjuplaadile puhastatud oad ja viilutatud sidrun, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Tõsta kanaliha küpsetuskarbist küpsetusplaadile sidruni kõrvale ja küpseta veel umbes 15-20 minutit kuni oad ja kana on valmis.
  4. Kanaliha on juba maitsestatud ja sellele soola ning pipart lisama ei pea.

kanaliha

Kanaliha türgi ubadega

Teate, mis on hea? Siis kui ei pea ühe prae valmistamiseks väga palju jändama vaid saab selle poekotist otse ahju pista. Kuna paljudel meist saab pühadeperioodil olema niikuinii väga palju tegemist ning suuremaks kokkamiseks aega pole, mõtlesin proovida ahjuvalmis magus-vürtsikas marinaadis Kikase kanaliha.

Hõrk ja maitsev kanaliha

Kikase toodete puhul on asi tehtud võimalikult lihtsaks – toit on maitsestatud (väga hästi, kusjuures), pakend on selline, et võib otse ahju pista ning kogu kraam saab ka üpris ruttu valmis. Võib vabalt selle sama ahjuliha omale koos kahvliga sülle tõsta ja teleka ette sööma minna. Samas, on mul viimasel ajal miskine hirmus isu ubade järele ja lisasin neid kanaliha kõrvale. Pisut sidrunit ja jõhvikaid ka, et toidule veidi omapära lisada ning oligi valmis.

kanaliha

Hea roog, mida teha just nendel kiiretel õhtupoolikutel, kus pigem ei tahaks kokkamisele väga palju aega kulutada. Ülejäägid võib omale vabalt järgmiseks päevaks tööle kaasa võtta, saad mikrokas soojaks lasta ja lõuna ongi olemas. Väärt kraam.

Kerge ja tervislik

Kanaliha on juba ammusest tervislikult toitujate lemmik. Paljud aga ei tea, et see sisaldab toitaineid

mis on seotud meie tujudega ning aitavad tõsta selle tuntud ’hea tuju hormooni’, serotoniini taset. Lisaks teeb see tugevaks meie luud, lihased ja ka südame. Oad omakorda aitavad vähendada vähiriski ning kontrollida meie isusid, et ei tekiks ülesöömist. Seega võiks üks karbitäis Kikase ahjuvalmis kanaliha pidevalt kapis valmis olla – kiire ja maitsev kõhutäis garanteeritud.

kanaliha

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here