Cannelé

Valmistamisaeg: 24 h 20 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 25 h

Koostisained

  • 2 munakollast
  • 2 tervet muna
  • 500 ml piima
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 100 g nisujahu
  • 50 g võid
  • 1 tl vaniljeekstrakti või vanillisuhkrut
  • Näpuotsaga soola
  • 1 spl rummi

Valmistamisõpetus

  1. Sulata potis 50 g võid.
  2. Sega kausis ühtlaseks 2 muna, 2 munakollast, 200 g tuhksuhkrut ja 100 g nisujahu.
  3. Lisa segule näpuotsatäis soola ja 1 spl rummi ning sega ühtlaseks.
  4. Kui või on sulanud lisa võile 500 ml piima ja 1 tl vaniljeekstrakti või vanillisuhkrut ning kuumuta.
  5. Vala ettevaatlikult kuumutatud piim munasegule ja sega.
  6. Kata segu toidukilega ja pane 24 h külmkappi.
  7. Võta spetsiaalsed Cannelé vormid ja määri need võiga.
  8. Täida vormid 3/4 ulatuses taignaga ja tõsta 220 kraadi juures ahju 8 minutiks ning siis alanda temperatuuri 180 kraadini ja hoia ahjus veel 40 minutit.
  9. Kui Cannelé-d on valmis, siis lase neil 10 minutit jahtuda ja siis eemalda need vormidest.
  10. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut.

Cannelé

Cannelé

Teele otsustas end korralikullt proovile panna ja teha koos Margitiga midagi väga keerukat ja põnevat – Prantsuse magustoitu. Tegemist on pisikeste koogikestega, ehk Cannelé-dega. Need on pealt hästi krõbedad ja karamelliseerunud, kuid sisu on neil jumalikult pehme ja suus sulav. Selliste vastandlike omaduste saavutamine ühes toidus on alati väga suur väljakutse kokkajale.

Cannelé-sid valmistatakse spetsiaalsete vormidega. Sellised vormid on müügil Apelsini poes. Cannelé vormid on pisikesed metallist ja lillekujulised.

Tegelikult nende valmistamiseks ei ole vaja üldse erilisi koostisosi. Täiesti klassikalised koogi küpsetamiseks vajalikud asjad. Üks oluline nüans siiski on, vaja läheb ka veidi rummi, mis annab erilise maitse koogikestele. Lisaks tuleb kindlasti lisada ka vaniljeekstraki.

Kui koostisosad tunduvad väga klassikalised ja lihtsad, siis Cannelé valmistamine seda eriti pole. Väga oluline on see, et taignal tuleb lasta enne küpsetamist taheneda 25 tundi, muidu lihtsalt ei saavuta koogid oma kuju ja maitset ka nendes vormides.

Kes sellise magustoidu tegemise käppa saab, võib küll uhkelt üllatada oma peret ja sõpru ning võib kindel olla, et maitsenauding on garanteeritud.

Vaata veel magustoitude retsepte!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here