pastasalat

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

  • Nõo Lihavürsti Chorizot
  • Pastat (meie kasutasime torteliinisid)
  • Kirsstomateid
  • Oliive
  • Basiilikut
  • Riivitud parmesani
  • Soola
  • Pipart
  • Oliivõli
  • Sidrunimahla
  • Mett

Valmistamisõpetus

  1. Pane pasta keema.
  2. Lõika chorizo toorsalaami parajateks viiludeks.
  3. Poolita kirsstomatid.
  4. Tõsta keedetud pasta kaussi, lisa viilutatud chorizo, poolitatud kirsstomatid, oliivid, hakitud basiilik ning sega.
  5. Salatikastmeks sega oliivõli, sidrunimahl, mesi, sool ja pipar ning lisa salatile.
  6. Serveerimisel lisa riivitud parmesani.

Chorizo pastasalat

Chorizo pastasalat

Itaalia on üks huvitav maa – neid absoluutselt ei häiri, et juba pikemat aega on keset tähtsat linna üks vana torn kohe-kohe pikali vajuma, neil on kadestusväärne suhtumine töö ja puhkeaja vaherkordadesse ning kui päris aus olla, siis hoolimata sellest, et see sealt pärit on pole nende kohalik pitsa kaugeltki mitte parim mida maailmal pakkuda on. Aga no pagan, pasta on küll kingitus, mille eest kõik muud maailma rahvad neid veel pikalt kadestada ja tänada saavad. Keeda läbi, tee hautis või sega see hoopis salatiks, maitsvaid võimalusi on lõputult. Mina otsustasin salati kasuks ning suurest armastusest Vahemereäärse toidu vastu lisasin sinna ka toorsalaamit, et teha üks maitsev chorizo pastasalat.

Chorizo on toorsalaami, mis oma päritolult on täitsa lõuna-eurooplane. Mujalt võib seda leida nii Ameerikast kui ka Aasiast – kuhu iganes need Hispaania ja Portugali meremehed pikemaks jäid, seal on saada ka omanäolist toorsalaamit. Selleks aga, et head chorizot leida ei pea tegelikult üldse kaugele minema – Eesti poelettidel on seda täitsa valikus. Minu vaieldamatu lemmik on Nõo Lihavürsti Chorizo kuna vaid selle maitse ja lõhn suudavad mind tagasi viia mu esimesele puhkusereisile Hispaaniasse. Võite muidugi soovi korral ka hoopis hästi kaugele minna – näiteks Filipiinidel saate tunda kõige erilisemaid maitseid, mida toorsalaamid üldse pakkuda suudavad. Neil on kombeks chorizot ka kanast ja kalast teha.

pastasalat

Peale vaadates võib tunduda, et see chorizo pastasalat on midagi tohutult lihtsat ja maitsvat. Tegelikult see just nii ongi. Panin lihtsalt pasta keema – selle salati jaoks valisin ühe pisut erilisema pasta torteliini, mille sees on parmesani juust. Samal ajal kui pasta keemisega hõivatud oli, lõikusin mina suupärasteks tükkideks kirsstomatid, kuivatatud tomatid ning oliivid. Soovi korral võib need ka tervetena lisada, aga mina tükeldasin kõik ära. Viimase asjana lõikusin chorizo ning segasin kõik kokku pasta, tüümiani ja basiilikuga. Lõpetuseks, nagu kõikidele Lõuna-Euroopa roogadele kohane, raputasin peale ka parmesani juustu mille soovitatav kogus on alati olnud vastav südame lustimisele.

Vahemereäärsed maitsed on ideaalseks kaaslaseks meie juba mõnusale kevadele – pane vaid hea pasta tulele ja lisa koos kõige värskega sekka see mõnus Nõo toorsalaami ning üks ülimaitsev chorizo pastasalat on nautimiseks valmis.

pastasalat

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here