dahl

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

 

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta ja tükelda bataat.
  2. Lisa potti 1 klaas vett.
  3. Hauta bataat pehmeks, lisa nõrutatud kikerherned ja Härmavilja segu.
  4. Lisa india maitseaine segu ja kui vesi on peaaegu ära auranud lisa kookospiim.
  5. Hauta kuni segu on paksenenud. Soovi korral lisa soola ja pipart.
  6. Seveeri keedetud riisiga.

Dahl

Jaanuar on käimas täies hoos ning võib julgelt väita, et keelel on juba uue aasta maitsed ning ninas lõhnad. Nii ka Retseptisahtli köögis, peakokk Margit otsustas aastat alustada traditsioonilise India roaga nimega dahl. Roa staar on ei keegi muu kui lääts, mis on väga rikkalik oma toitainete poolest. Hea viis, kuidas alustada aastat – tervislikult.

Dahl’i ajalugu ulatub tagasi tuhandeid aastaid. India ja selle ümbruskonna kultuurides on olnud tavaks kasutada kaunvilju, eriti läätsi. Läätsed ja herned olid laialdaselt kättesaadavad ja kujutasid endast olulist valguallikat. Ayurveda, India traditsiooniline meditsiinisüsteem, rõhutab tasakaalustatud toitumise tähtsust. Dahl on Ayurvedas tuntud kui toitev, kergesti seeditav ja keha tasakaalu toetav roog ning see on olnud osa India kultuurist ja toidutraditsioonidest. See on sageli kaasatud igapäevastesse toiduvalmistamise rutiinidesse ning on leidnud tee paljudesse teistesse maailma köökidesse tänu oma maitsvale maitsele, lihtsale valmistamisele ja tervislikele omadustele.

Meie valmistasime oma suussulava dahl’i kasutades Härmavilja rikkaliku köögiviljasegu läätsedega, mis sobib antud rooga perfektselt. Rikkaliku köögiviljasegu koostisse kuuluvad porgand, suvikõrvits, rohelised läätsed, brokoli, lillkapsas, rooma aeduba, punane paprika ja punane sibul. Köögiviljasegule lisavad põnevust rohelised läätsed ja rooma aeduba, mis muudavad toote unikaalseks. Köögiviljasegu on lihtsalt ja kiirelt kasutatav erinevate roogade valmistamisel. Prae, woki, hauta või kasuta supi valmistamisel ja naudi kas eraldiseisva- või kõrvalroana.

Läätsed on madala rasvasisalduse ning kõrge valgu- ja kiudainesisaldusega. Tänu läätsede rikkalikule toitainete sisaldusele on dahl läbi ja lõhki tervislik roog. See on imeline viis, kuidas alustada oma uusaasta lubaduse täitmist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here