Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Sellise peene nimega nagu Kouign-amann on Prantsusmaalt pärit saiakesed, mida nimetatakse ka Prantsuse hommikusaiadeks. Kouign-amann tuleb breetoni keelest kook (“kouign”) ja või (“amann”). Need on mõnusad krõbedad küpsetised, mida on kõige parem hommikuti süüa.
Nende jaoks on vaja taigent, võid ja suhkrut. Imelihtne, eks! Seda küpsetatakse tavaliselt hästi aeglaselt, kuni või saiast välja voolab ja suhkur karamelliseerub. See annab just selle mõnusa tekstuuri ja maitse.
Kaunil kandikul serveerituna koos hommikukohvi või -teega on need hommikusaiad väga mõnusaks üllatuseks. Kindlasti võib neid proovida ka magustoiduks või külalistele vahepalaks pakkuda.
Koostisained
- 500 g külmutatud pärmi-lehttaigent
- veidi toasooja võid
- 4 spl suhkrut
Valmistamisõpetus
- Rulli taigen lahti.
- Igast taignalehest tee üks rull või kui kogu taigen on üks, siis jaga see pooleks.
- Määri ühele rullile vahele tosooja võid ja raputa 2 spl suhkrut.
- Keera rull tihkelt kokku ja lõika umbes 3 cm paksused viilud.
- Tee teise rulliga sama.
- Pane saiad 200-kraadisesse ahju ja küpseta 15-20 minutit või kuni saiad on kuldpruunid.