Valmistamisaeg: 5 h
Küpsetamise aeg: 1 h
Kokku kuluv aeg: 6 h
Iirise toorjuustukook
Retsepti autor Kristiina
Koostisained
Põhi
- 28 cm-ne koogivorm
- 200 g Digestive küpsiseid
- 80 g taluvõid
Täidis
- 1200 g toorjuustu (Nt 3x 400 g köögi toorjuustu või 2x 400 g köögi toorjuustu ning 2x 200 g Light toorjuustu)
- 250 g keedetud kondenspiima
- 6 muna
Iirisekaste
- 80 g tumedat Muscovado suhkrut
- 200 ml rõõska koort
- 20 g taluvõid
- näpuotsatäis soola
Valmistamisõpetus
Põhi
- Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga.
- Suru küpsisesegusegu 28 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Kui soovid koogi tõsta serveerimisel eraldi alusele, siis aseta põhja küpsetuspaber.
Taigen
- Sega miksriga toasoe toorjuust ning lisa ükshaaval munad.
- Kui segu on ühtlane, lisa juurde kondenspiim ning sega edasi.
- Tõsta täidis koogipõhjale ja küpseta 160 kraadi juures tund aega.
- Erilise siidisuse saavutamiseks proovi kasutada ka veevanni või lisa anum veega vormi alla.
- Tunni aja möödudes ava ahju uks ning lase vaikselt jahtuda.
- Seejärel lase koogil seista toatemperatuuril minimaalselt 4tundi.
Iirisekaste
- Vala potti rõõsk koor ning lisa suhkur
- Soojenda pliidil ühtlaseks massiks.
- Seejärel lisa ka või ning sega kuni mass natukene taheneb.
- Seejärel maitsesta soolaga.
- Tõsta pliidilt ning lase jahtuda.
- Umbes tunnike hiljem vala iirisekaste koogile ning lase taheneda.
- Seejärel tõsta kook ööpäevaks külmkappi.
Märkmed
Serveerimisel kaunista näiteks mandlilaastudega.