Toorjuustukook Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 h

Küpsetamise aeg: 1 h

Kokku kuluv aeg: 6 h

Iirise toorjuustukook

Retsepti autor Kristiina

Koostisained

Põhi

  • 28 cm-ne koogivorm
  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 80 g taluvõid

Täidis

  • 1200 g toorjuustu (Nt 3x 400 g köögi toorjuustu või 2x 400 g köögi toorjuustu ning 2x 200 g Light toorjuustu)
  • 250 g keedetud kondenspiima
  • 6 muna

Iirisekaste

  • 80 g tumedat Muscovado suhkrut
  • 200 ml rõõska koort
  • 20 g taluvõid
  • näpuotsatäis soola

Valmistamisõpetus

Põhi

  1. Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga.
  2. Suru küpsisesegusegu 28 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Kui soovid koogi tõsta serveerimisel eraldi alusele, siis aseta põhja küpsetuspaber.

Taigen

  1. Sega miksriga toasoe toorjuust ning lisa ükshaaval munad.
  2. Kui segu on ühtlane, lisa juurde kondenspiim ning sega edasi.
  3. Tõsta täidis koogipõhjale ja küpseta 160 kraadi juures tund aega.
  4. Erilise siidisuse saavutamiseks proovi kasutada ka veevanni või lisa anum veega vormi alla.
  5. Tunni aja möödudes ava ahju uks ning lase vaikselt jahtuda.
  6. Seejärel lase koogil seista toatemperatuuril minimaalselt 4tundi.

Iirisekaste

  1. Vala potti rõõsk koor ning lisa suhkur
  2. Soojenda pliidil ühtlaseks massiks.
  3. Seejärel lisa ka või ning sega kuni mass natukene taheneb.
  4. Seejärel maitsesta soolaga.
  5. Tõsta pliidilt ning lase jahtuda.
  6. Umbes tunnike hiljem vala iirisekaste koogile ning lase taheneda.
  7. Seejärel tõsta kook ööpäevaks külmkappi.

Märkmed

Serveerimisel kaunista näiteks mandlilaastudega.

Iirise toorjuustukook Retseptisahtel

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here