Mis võiks olla mõnusam, kui jõulude ajal pere ja sõpradega ühiselt mõned piparkoogid meisterdada? Selleks pole midagi rohkemat või uhkemat tarvis, kui maitsvat piparkoogitainast, glasuuri, jahu, vorme, ahju ning lõbusat seltskonda.
Võtsime ka meie kätte ning kutsusime lisaks oma Retseptisahtli seltskonnale veel mõne hea sõbra külla ja proovisime kõigepealt ära paljukiidetud Eesti Leivatööstuse piparkoogitaigna apelsiniga. Peab kõige pealt kohe ära mainima, et aroom, mis taigna pakist välja võtmisel toa täidab, on oivaline! Eesti Leivatööstus on klassikalise piparkoogitaigna asemel apelsinilisandiga taigna turule toomisel absoluutselt kümnesse pannud!
See, et tegijatel pool tainast toorel kujul märkamatult suhu kaob, ei tule ilmselt kellelegi üllatuseks, kes kunagi varem ise piparkooke teinud on. Toorest tainast soovitada eriti ilus pole – ükski terviseteadlane seda heaks ei kiidaks – ning nii ütleme meiegi, et paluks oma isu veidi ohjeldada, meelepäraste vormide abil taignast kõigepealt ägedad kujukesed vormida, need ahjuplaadile tõsta ning ahju asetada!
Lasime piparkookidel 180 kraadi juures umbes 8 minutit küpseda ning valmistasime nii kaua ette laua, kus värskelt valminud piparkooke glasuurima hakata. Siinkohal tuli meile appi taaskord Eesti Leivatööstus oma mitmevärviliste piparkoogiglasuuridega. Valikus on oranž, violetne, roheline, valge, sinine, kollane värv, mis on kõik valmistatud loodulslike värvainetega.
Soovime teile kõigile kauneid pühi ning palju lusti maitsvate apelsinimaitseliste ning magusalt glasuuritud piparkookide valmistamisel!