Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Nõo Lihavürsti Kanalihaga toorvorste
- Hot dogi saiasid
- Punast sibulat
- Marineeritud kurki
- Ketsupit
- Majoneesi
- Soovi korral sinepit
- Tilli
Valmistamisõpetus
- Tõsta Nõo Lihavürsti Kanalihaga toorvorstid ahju või grillile.
- Pane saia vahele ketšup ja majonees ning lisa üks grillitud vorst (kellele meeldib sinep võib lisada ka sinepit).
- Haki punane sibul ja lisa koos marineeritud kurgiga saia vahele.
- Viimasena võib lisada ka tilli.
Toorvorstiga hot dog
Tänapäeval on palju uusi ja põnevaid tooteid ja teenuseid, mis meie elu palju lihtsamaks muudavad. Toitu on võimalik tellida koju mobiiliga, taksod on ainult nupuvajutuse kaugusel ning reisikindlustust on võimalik sõlmida vahetult enne lennukisse sisse astumist. Kuid juba kunagi ammu tuli üks tegelane mõttele, et paneks vorsti kahe saia vahele, et inimestel oleks palju mugavam ning lihtsam seda süüa. Nii sündiski hot dog saiaga. Hot dogi puhul on tegu on vorsti või viineriga, mis pannakse saia vahele. Vähem nõusid, nuge ja kahvleid, mida pesta ning tänu sellele ka vähem muret.
Hot dog on on selline maitsev roog, mis meeldib peaaegu kõigile. Peamine nipp, kuidas valmistada maitsev hot dog, on kasutada kvaliteetset toorainet. Põhiline koostisosa on ju vorst, mis saiade vahele läheb. Meie kasutasime Nõo Lihavürsti Kanalihaga toorvorste. Toorvorstid on valmistatud kvaliteetsest kana kintsulihast ning pandud naturaalsesse lambasoolde. Lisaks on koostises veel paprika-, pipra-, sibula- ja sinepilisand. Väga palju ning erinevaid maitseid ühes toorvorstis.
Meile igatahes väga meeldib, kui vorsti koostises on kasutatud palju erinevaid maitseid ja vürtse. Toorvorste võib valmistada nii grillil kui ka ahjus. Meie otsustasime ahju kasuks, sest väljas oli tollel hetkel grillimiseks liiga vihmane ilm. Võime kinnitada, et ka ahjus valmistatud toorvorstid õnnestusid suurepäraselt.
Hakkisime hot dogi vahele veel natuke sibulat ja marineeritud kurki. Kastmeteks kasutasime majoneesi ja ketšupit, kes on sinepi armastajad, võivad ka seda loomulikult lisada. Just marineeritud kurk on hot dogi valmistamisel väga populaarne komponent, mida kasutatakse sageli ka Ameerikas. Hea ning lihtne amps oligi valmis. Meie toorvorstiga hot dog maitses väga hästi ning sibul lisas veel juurde piisavas koguses mahlakust ning särtsu.
Loe ka meie klubivõileiva postitust!
Hot dogid on tõesti head ning ise kodus teha on palju mõistlikum. Meil on aga olnud probleemiks maitsva ja kvaliteetse hot dogi saia leidmine. On soovitusi? Tihti poodides ei müüda ja kui müüakse, siis enamasti on see kilesse pakitud välismaa oma, millel väga tööstuslik, keemiline ja halb maitse juures.
Tõsi kvaliteetse saia leidmine hot dogile ei ole kõige kergem. Selle retsepti puhul kasutasime ka ise seda saia, mida poest ainsana leidsime. Tegelikult võib hot dogi saia ka ise teha, näiteks meie pärmitaignast https://retseptisahtel.ee/klassikaline-parmitainas/