Kukeseenesupp

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • Härmavilja Suvine supisegu
  • Härmavilja Minifrikadelle
  • Kukeseeni
  • Puljongikuubik
  • Punast sibulat
  • Soola
  • Oliivõli
  • Tilli

Valmistamisõpetus

  1. Vala kuumale pannile oliivõli ja prae sibulad ja kukeseened.
  2. Lisa pannile minifrikadellid ja prae need koos sibula ja seentega läbi.
  3. Tõsta pott veega pliidile ja lisa puljongikuubik ning lase vesi keema.
  4. Lisa keevasse vette Härmavilja Suvine supisegu ning praetud frikadellid ja kukeseened.
  5. Lase supil mõned minutid keeda.
  6. Serveeri supp koos värske tilliga.

Kukeseenesupp

Suvine frikadelli-kukeseenesupp

Kas suvel võib tekkida olukord, kus tuleb isu kuuma supi järele? Nii on. Eriti, kui hilissuvi on käes ning vihmasajud ning pilves ilmad hakkavad kohale jõudma. Hea mõte oleks sellisel juhul valmistada üks maitsev frikadellisupp. Kuid suvi pole veel ju möödas ning supp võiks sisaldada ka suvisemaid maitseid. Nii meil valmiski hoopis kukeseenesupp frikadellidega, sest kukeseened on täpselt nagu suvi – kuldsed ja rõõmsad.

Kõigepealt seadsime sammud poodi, et osta frikadelle. Ostsime Härmavilja minifrikadellid, sest meie meelest näevad just väiksemad frikadellid supis kuidagi paremad välja ning lusikale mahub ka neid kohe mitu tükki rohkem. Lisaks frikadellidele oli meil ka vaja supisegu. Ostsime Härmavilja suvise supisegu, sest meil valmis ikkagi ju suvine kukeseenesupp frikadellidega. Supisegu koosneb lillkapsast, aedoast, miniporgandist ja rohelisest hernest. Sellise segu üheks plussiks on kindlasti ka mitmekesine värvidemäng. Porgand on oranž, lillkapsas valge ning uba ja hernes värskelt roheline. Kui frikadelli-kukeseenesuppi teha, siis alati on tähtis ka, kuidas kõik hiljem kausis välja näeb. Suvi tähendab värve ning ka meie supp pidi tulema värviline.

Kukeseenesupp

Härmavilja toodetega oli kõik lihtne. Lihapallid pannile, aedviljad potti ja valmis. Kukeseentega on nii, et enne tuli need sibulatega läbi praadiga. Kindlasti ei tohiks neid üle küpsetada, sest hiljem potti pannes peaksid seened säilitama oma ilusa kuju ja kollaka värvuse. Samuti pruunistasime frikadellid. Kaunistamiseks ning maitse andmiseks kasutasime tilli. Kui till mingil põhjusel ei meeldi, siis alati võib kasutada mõnda muud maitserohelist. Mõnedele meeldib tilliga ja mõnedele ilma. Maitse asi. Igatahes meie frikadelli-kukeseenesupp maitses oivaliselt ning nägi ka suviselt värviküllane välja.

Kukeseenesupp

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here