Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- Kikase ingerimarinaadis kanafileed
- Oliive
- Kirsstomateid
- Paprikaid (erinevat värvi)
- Fetat
- Basiilikut
Valmistamisõpetus
- Vali sobiv ahjuvorm ja tõsta kanafilee ahjuvormi.
- Lisa tükeldatud paprikad ja feta juust.
- Tõsta ahjuvormi ka oliivid ja kirsstomatid (võivad olla varre otsas).
- Küpseta ahjus umbes 20 minutit 200 kraadi juures.
- Serveerides lisa basiilikut.
Itaaliapärane kanafilee ahjuroog
Nüüd, kus Eesti sünnipäev on möödunud, saame aastapäevapidustustega seljataha jätta ka suured ja rasked söömad ning hakata kevadet vastu võtma kergemate toitudega. Tänaseks proovisime itaaliapärasemat rooga Kikase ahjuvalmis ingerimarinaadis kanafileega. Mõnusalt kerge eine, mida oli ka väga lihtne teha – panime kanafilee (mida muidu võib ka pakendis ahju pista) ahjuvormi, pisut omalt poolt sinna lisaks ning lükkasime ahju valmima.
Kuna teinekord võib elutempo üsna kiireks kiskuda, siis on lihtsad eined alati teretulnud ja seetõttu sai sellest ka üks meie lemmikeineid. Ideaalne toit, mida omale valmistada trennijärgseks söögikorraks – väherasvane kanafilee aitab kaasa lihaste arengule ja keha taastumisele. Lisasime omalt poolt ka tomateid, mis on lihtsalt pungil erinevaid vitamiine, mille järele meie kehad peale pikka talve kindlasti janunevad.
Lisaks tomatitele sai kanafilee täiendust ka muu maitsva näol. Sekka läksid ka mustad oliivid ja fetajuust, muul juhul ei saaks ju seda itaaliapäraseks nimetada. Tükeldasime sinna ka paprikat ning basiilikut, mis ingverimarinaadiga imehästi sobisid. Just see marinaad tõi kogu roa imehästi kokku ning tegi sellest midagi väga maitsvat, Kikas ei vedanud ka seekord meid alt. Toit oli ahjus vähem aega, kui kulus laua katmisele – 20 minutit, ning saimegi sööma hakata.
Kui soovite kiiret itaaliapärast einet, siis sellega ei saa eksida. Leidke poest kanafilee, mille Kikas nii mõnusa ingverimarinaadiga ülimaitsvaks on teinud, lisage omalt poolt ka täiendust ning te ei pea pettuma.