Jaapani pannkoogid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • 2 muna
  • 50 g suhkrut
  • 120 ml piima
  • 95 g jahu
  • 4 munavalget

Valmistamisõpetus

  1. Sega kokku 2 muna ja 50 g suhkrut.
  2. Seejärel lisa 120 ml piima ja siis 95 g jahu ning sega ühtlaseks seguks.
  3. Vahusta eraldi 4 munavalget kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult seguga.
  4. Küpseta kergelt õlise ja keskmise kuumusega pannil pannkoogid.
  5. Pannkoogid peaksid kerkima ja minema kuldpruuniks.

Jaapani pannkoogid

Jaapani pannkoogid

Oh neid pühapäevahommikuid maal kui vanaema jälle panni tulele pani ning pannkooke tegema hakkas. Mulle meeldis hirmsal kombel talle kohe seltsi minna, saaks ainult vispeldada ja segada ja kõige lõpuks olla ka kummituslikult jahune. Komme pühapäeviti pannkooke teha on mul säilinud, oskus toimetuste lõppedes olla justkui jahukotist väljaroninu samuti. Aga pannkoogid mida ma teen on teinekord midagi muud kui traditsioonilised ja ühtedest tahaksingi nüüd rääkida – Jaapani pannkoogid. Pisut keerulisemad kui tavalised, aga kauplus Apelsin aitas need mul viia mitte kaugele täiuslikkusest.

Magusad pannkoogid pole jaapanlaste seas just kuigi pikalt populaarsed olnud, sest jõudsid need sinna alles peale teist ilmasõda tänu Havai restoranidele, kus need olid hommikusöögimenüüs väga tähtsal kohal. Aastaid hiljem hakkasid sealmail levima, need väga õhulised ja kergelt võbelevad, Jaapani pannkoogid. Räägitakse, et inspiratsioon nende tegemiseks tuli ühest kohalikust multifilmitegelasest, kelle kogukam keha sarnaselt õhulise kergusega võbeleda oskas.

Jaapani pannkoogid

Jaapani pannkoogid pole kõige lihtsam roog, mida üritada kuna õhulisuse säilitamiseks peab olema kiire ja osav, kuid heade köögiriistade olemasolu on juba tugev samm parema tulemuse suunas. Esimese asjana otsisin välja oma kausi millel on libisemiskindel põhi – teeb töö palju mugavamaks, luban.

Jaapani pannkoogid

Segasin valmis taina põhja, milleks kasutasin seda kauplusest Apelsin soetatud käsivisplit – see taigen vajab tundlikku segamist, milleks kõlbab just selline mugav pisike vispel. Segu valmis lisasin vahustatud munavalge – siin tuleb tähele panna koguseid, et ühe korraga mitte liiga palju panna, kasutasin oma mõnusalt pika varrega silikoonist lusikat.

Jaapani pannkoogid

Segasin või õigemini justkui voltis taina läbi ning lisasin uue koguse munavalget. Kui tainast traditsioonilisel viisil segada siis võib munavalge kaotada oma kohevuse. Voltimiseks kasutasin oma silikoonist spaatlit, millel on lai pea ning sees ka kerge kumerus, et kihid mugavalt üksteise peale saaks volditud.

Jaapani pannkoogid

Nüüd jäi ainult üle panna tainas pannile – mina kasutasin sellist väikest panni, et saaksin seda kergelt liigutades kuumust ühtlaselt jaotada. Sellel on ka väga vastupidav nakkumisvastane kiht tänu millele saavad koogid kenad ja kohevad. Kooke ei tasu pannil liiga kaua hoida, muidu kaotavad need oma õhulisuse. Serveerida võid neid ükshaaval või nagu mina – torni ladudes, seda viimast soovitan eriti siis kui kedagi üllatada plaanite.

Jaapani pannkoogid

Jaapani pannkoogid – natuke väljakutsuvam, kuid õigete tööriistadega mitte midagi ületamatut. Proovi ka ise järele ning mõtle mida kõike nende kõrval serveerida saaks – kas moos, mesi, värsked marjad või midagi hoopis uudset. Kui tekib ideid, kirjuta ka meile kommentaaridesse.

Jaapani pannkoogid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here