Kokteil Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 5 min

Koostisained

  • 4 cl Tatratea Peach Tea Liqueur (42%)
  • Teetõmmis
  • Jää

Valmistamisõpetus

  1. Pane vesi keema ja vali välja sobiv tee, millest soovid tõmmist teha.
  2. Kui vesi on keenud pane tee tõmbama.
  3. Pane sobivasse kokteiliklaasi jääd.
  4. Vala kokteiliklaasi 4 cl Tatratea Peach Tea Liqueuri.
  5. Sinna peale vala jahutatud teetõmmis.
  6. Sega õrnalt.
  7. Kaunistuseks võib lisada virsikut.

Kokteil Retseptisahtel

Kokteil kange musta tee ja virsikulikööriga

Eesti turul üsna uue tegija Tatratea ühest liköörist ja selle põhjal tehtud kokteilist me möödunud nädalal juba rääkisime. Loodame, et mõned teist on jõudnud vahepeal möödunud nädalavahetusel ka kokteili ise järele proovida ning et see maitses teile sama hästi kui meile! Täna aga võtame ette järgmise Kokteilipeol läbikatsetatud joogi – kokteil musta tee ja virsikulikööriga.

Kokteili teeb eriliseks just see, et kui tavaliselt segatakse kokteilides kange alkohol mahla, tooniku või näiteks gaseeritud veega, siis selle kokteili “pikendaja” on hoopis kange tee – tee võib valida vabalt vastavalt maitsele, sobib nii roheline, must kui ka puuviljatee. Et kokteil lõpuks jää ja vee koostöös liiga vesiseks ei jääks, soovitame teel pikalt kannus tõmmata lasta ja tee tõepoolest tavalisel kujul joogikõlbmatu ehk väga kangena teha. Siis töötab ta Tatratea virsiku tee likööriga nii, et kokteil maitseb lõpuks nagu väga kvaliteetne virsikumaitseline jäätee kange likööriga. Tatratea liköörid on müügil Cityalkos ja Superalkos.

Serveerimisel kasutasime nii selle kokteili kui ka enamiku kokteilipeol kasutuses olnud teiste aluste ja klaaside puhul Gastrolinki nõusid. Tegu on väga kvaliteetsete ja ilusate klaaside ja lauanõudega. Need olid meil kasutuses ka näiteks eelmisel nädalal ilmunud jäätiste postituses. Soovitame Gastrolinki veebileheküljel ka teil veidi ringi vaadata – ilusaid ja praktilisi nõusid leidub seal pea igaks sündmuseks!

Tatratea virsikulikööri ja musta tee kokteili serveerisime me Gastrolinki kõrgemas ilusa mustriga klaasis. Klaasi läheb 4 cl likööri ning ülejäänud osa kanget musta teed ning jääkuubikuid. Maitse järgi võib lisada ka mett või suhkrut, et kokteil veidi magusam jääks ja miks mitte asetada klaasi serva ka efektne virsikuviil!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here