Suupisted Kikas Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • Kikase Fileepallid
  • Juustumääre
  • Juustukuubik
  • Basiilikuleht

Suupisted Kikas Retseptisahtel

Koostisained

  • Kikase Kanasnitsel
  • Päiksekuivatatud tomat
  • Maasikad

Suupisted Kikas Retseptisahtel

Suupisted kana, juustu ja värskete maasikatega

Kokteilipeost inspireerituna, mis me oma sõpradele nädal tagasi korraldasime, oleme jaganud juba soovitusi, kuidas ja milliseid jäätiseid serveerida ning milliseid kokteile kodus väga hea teha on. Täna on aga aeg suupistete käes. Suupisted valmisid meil kana, juustu ja värske rohelise ning maasikatega.

Kuna kokteilipidu või mis tahes püstijala-formaadis vatuvõtt tähendab seda, et korralikult laua taha istumiseks ja einestamiseks seal mahti pole – tähtsam on ikka võimalikult paljude inimestega kontakti saada ja sotsialiseeruda, siis soovitamegi söögipoolise valikul ja ettevalmistamisel piirduda lihtsamate suupistete ja ampsudega.

Küll aga on võimalik ka lihtsamate suupistete valmistamisel oma loovus korralikult proovile panna. Meie valmistasime kahed erinevad snäkid kanast. Ühe valiku jaoks kasutasime Kikase valmistatud valmis kanašnitsli lõike ja teise jaoks Kikase broileri fileepalle.

Kanašlitsid lõikasime suupärasteks tükkideks ning lisasime nende peale päikesekuivatatud tomatite lõigud. Nende kahe maitsekooslus on suurepärane, sest kana annab sinna oma mõnusa struktuuri ning päikesekuivatatud tomatid mahlasust ja soolasust. Kõige peale võib vastavalt maitsele lisada mõne efektse puuviljaviilu või marja. Meie valik langes ilustatele suurtele maasikatele.

Teine valik oli meil broilerifileepallidega, mis on juba Kikase poolt valmistatud väga suupärase kuju ning suurusega. Nende peale ladusime siis kahte erinevat sorti juustu – kõigepealt mõnusat juustumääret, mis annab suupistele mõnusa mahlasuse ning siis maitsestatud juustukuubiku. Ka neid on võimalik erinevate tootjate poolt poest juba valmiskujul ja maitsestatuna osta, kui peo ettevalmistamisel peaks endal ajaga kitsas olema. Nende peale asetasime taaskord värvi ja effekti mõttes maitserohelist – seekord basiilikulehti.

“Vanad head” tikuvõileivad on suupistetena selline klassika, mis nii pea pidude planeerimisest ilmselt kuhugi ei kao, sest nad pakuvad lihtsalt niivõrd palju mänguruumi. Võid katsetada erinevate maitsetega – proovida, kas oliivid maasikatega või sinihallitusjuust aprikoosiga ikka sobib maitse poolest kokku ja leida lõpuks oma lemmikkooslused.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here