Juustukook

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 2h 15 min

Koostisained

  • 280 g Digestivi küpsiseid
  • 140 g sulatatud võid
  • 2 pakki väikseid šokolaadi-muna komme
  • 550 ml vahukoort
  • 140 g tuhksuhkrut
  • 560 g toorjuust
  • Poole sidruni mahl

Valmistamisõpetus

  1. Purusta 280 g Digestivi küpsiseid ühtlaseks puriks. Kõige mugavam on teha seda köögikombainiga.
  2. Sega purustatud küpsised ja 140 g sulatatud võid ja täida koogivormi põhi.
  3. Lõika 2 pakki šokolaadi-muna komme pooleks.
  4. Vahusta 550 ml vahukoort ning sega 140 g tuhksuhkru, 560 g toorjuustu, poole sidruni mahla ja 1 paki pooleks lõigatud kommidega.
  5. Tõsta segu koogivormi küpsisepuru tordipõhja peale ja ühtlusta pealt spaatli või noaga.
  6. Tõsta kook vähemalt 2 tunniks külmkappi.
  7. Kaunista kook teise paki pooleks lõigatud kommidega.

Juustukook

Juustukook, mis ei vaja küpsetamist

Mida tähistavad värvid nagu kollane, roheline, lilla, punane, sinine jne? Eks ikka kevade ja munadepühade algust. Kindlasti paljudel on värvid juba ostetud ja mõnedel kiirematel käib ka tihe munade värvimine. Kui soolase toiduga on asi paigas, et koksitakse ja süüakse munasid, siis tekib küsimus, et mida magusat võiks valmistada?

Juustukook

Meil tuli selline mõte, et munadepühadel võiks lauda ehitada üks maitsev ja siidine juustukook. Selle valmistamiseks ei kasutanud me ahju abi ehk tegime kogu koogi küpsetamata. Koogi üksikasjalik retsept on siin samas postituses, küll aga jagaksin teiega mõningaid kasulikke näpunäiteid, et juustukook ikka 100% õnnestuks.

Esimese asjana tuleks sul valida koogivorm, mille ääred on lihtsasti eemaldatavad. Me saime enda vormi Apelsini poest. Nende e-poest on laias valikus lahtikäivaid koogivorme, nii et igaüks peaks leidma enda jaoks sobiva. Koogivorm, mis käib äärtest lahti on olulise tähtsusega, sest kui teha juustukook ilma küpsetamata, siis pärast külmas seismist ei tule juustukook muidu vormist välja.

Teisena tuleks tähelepanu pöörata tuhksuhkru sõelumisele. See tundub tüütu, kuid on väga vajalik. Sõelutud tuhksuhkruga valmistatud juustukook on palju ühtlasema ning pehmema tekstuuriga.

Kindlasti mõtlete, kuidas neid väikseid šokolaadimunasid pooleks lõigata, et mis nippi selle jaoks võiks kasutada? Tegelikult mingit kindlat nippi polegi. Kogu kunst seisneb selles, et tuleb kasutada väga teravat nuga ja väga ettevaatlikult lõigata.

Juustukook

Kui näiteks juhtub selline olukord, et juustukook on valmis, kuid tundub, et lõikamiseks on liiga pehme, siis ära muretse, midagi pole katki. Aseta juustukook lihtsalt uuesti külmkappi kuni see on rohkem tahenenud.

Meie juustukook oli väga maitsev ning üllatas paljusid sõpru, kes seda süüa said. Ega midagi muud, kui soovime julget pealehakkamist ja värviküllase kevade algust 😉

3 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here