Kaeraküpsised

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

  • 75 g täisterajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g kaerahelbeid
  • 75 g suhkrut
  • 75 g võid
  • 1 spl mett
  • 1 spl piima

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  2. Vala 75 g täisterajahu kaussi.
  3. Sulata 75 g võid, 1 spl mett ja 1 spl piima kuni on ühtlaselt sulanud ning lisa segule.
  4. Sega segu korralikult läbi.
  5. Võta lusikaga paras kogus segu ja tõsta silikoonvormi.
  6. Tõsta vormid ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures 10-15 minutit kuni on pealt kuldpruunid.
  7. Lase küpsistel jahtuda 5 minutit.

Kaeraküpsised

Kaeraküpsised

Mis on esimene mälestus, mis kaeraküpsistega meelde tuleb? Meile meenub esimene kokkamise kogemus ja lapsepõlv. Kaeraküpsised on lapsepõlvega sama tihedalt seotud nagu esimene september või vana-aastaõhtu saluut.

KaeraküpsisedTuletasime meelde oma lapsepõlve ning valmistasime kaeraküpsiseid. Küpsiste valmistamiseks kasutasime Apelsinist ostetud silikoonvorme. Vormid ostsime kahte erinevat värvi, sest näiteks kui kellegagi koos kokata, siis saab pärast võrrelda, et kummal kaeraküpsised paremini välja tulid. Silikoonist vorme soovitame ka sellepärast, et siis ei jää tainas hiljem ahjuplaadile kinni ning neid on ülilmalt lihtne pesta ja hoiustada.

Kui kunagi oli laste kokaraamatus kirjas: ’’ahju kasutamisel küsi vanemate abi’’, siis nüüd võisime ahjuga julgelt iseseisvalt toimetada.

Küpsetada tuli seni kuni kaeraküpsised olid pealt kuldpruunid, kui tundub, et jäid seest nätsked, siis see tunne oli petlik, sest jahtudes kaeraküpsised tahenesid.

Serveerisime kaeraküpsised samades vormides, milles neid küpsetasime. Kõrvale sobis ideaalselt klaas piimaga. Mõnus rännak lapsepõlve garanteeritud!

Kaeraküpsised

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here