Pitsa

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 30 min

Pitsa põhja koostisained

  • 60 ml oliivõli
  • 500 ml käesooja vett
  • 1 tl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 600 g durumjahu või grahamjahu
  • 200 g nisujahu
  • 100 g täistera rukkijahu
  • 1 pakk kuivpärmi

Valmistamisõpetus

  1. Sega kuivained ja seejärel sega eraldi vedelikud.
  2. Sega kuivained ja vedelikud kokku ning sõtku seni kuni tainas tuleb käte küljest lahti.
  3. Lase tainal kerkida umbes 1 tund.
  4. Puista lauale rukkijahu ja rulli tainas lahti.
  5. Kata tainas soovitud lisanditega ja tõsta ahju 200-220 kraadi juures 12-15 minutiks.

Avokaado pitsa koostisained

  • Tomatikastet
  • Avokaadot
  • Salaamit
  • Mozzarellat
  • Ürte
  • Spinatit
  • Punast sibulat

Singi pitsa koostisained

  • Tomatikastet
  • Virsikut või nektariini
  • Punast sibulat
  • Ürte
  • Prosciuttot
  • Riivjuustu
  • Spinatit

Pitsa

Pitsa

Millal on õige aeg pitsade valmistamiseks? Meie arvame, et iga aeg on õige. Olenemata aasta- või kellaajast. Pitsa valmistamine on lõbus ning seltskondlik tegevus. Korraga saab mitu erinevat pitsat valmistada ning koos sõpradega need ka rõõmsalt ära süüa. Mõtlesime ka meie valmistada kaks erinevat pitsat, mille taina tegime ka natuke tervislikuma.

Pitsa

Kuidas siis meie pitsad natuke tervislikumad on? Pitsapõhja valmistamiseks tegime taina, mis koosnes võrdses koguses täistera- ja nisujahust. Nisujahu annab meile mõnusa pehme ning õhulise tekstuuri ning täisterajahu annab meile kõik hea ja kasuliku, mis viljateras säilinud on. Nii meil valmiski kaks erineva kattega pitsat, mille põhja valmistamisel kasutasime nii täistera kui ka nisujahu.

Esimese ehk avokaado pitsa rullimisega läksime natukene omadega alt, sest me ei rullinud tainast piisavalt õhukeseks. Pitsa maitses ikka hästi, kuid oli palju paksema põhjaga ning polnud eriti krõbe.

Pitsa

Teise pitsa taina rullisime juba õhemaks ning ka tulemus oli palju parem. Põhi oli paraja paksusega ning ka äär ning üldine tekstuur oli mõnusalt krõbe.

pitsa

Kui pitsad said valmis, siis lõikasime need ka loomulikult lahti. Kui teha õhukese põhjaga pitsasid, siis just lahti lõikamine võib teinekord tulemust rikkuda. Kuidas toimida nii, et seda ei juhtuks? Soovitame lõikamiseks kasutada pitsalõikurit ning tõstmise õnnestub alati, kui kasutada selleks pitsalabidat. Meie saime enda labida ja lõikuri Apelsini poest. Meie pitsalõikur oli eriti hea sellepärast, et seda saab kasutada hiljem ka kookide tõstmiseks.

Ise valmistatud pitsal on väga hea ning kodune maitse, lisaks ei jää isetehtud pitsad kuidagi alla restoranides pakutavatele. Proovige kindlasti ise järele.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here