Grillitud kanaliha

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Kikase Kalkuniliha Keefirimarinaadis
  • Suvikõrvits
  • Kinoa
  • sool
  • pipar

Valmistamisõpetus

  1. Grilli Kikase Kalkuniliha Keefirimarinaadis umbes 25 minutit grillil.
  2. Valmista potis kinoa.
  3. Mõni minut enne kalkuniliha valmimist tõsta krillile ka suvikõrvitsa rattad, mida võib soolaga maitsestada.
  4. Serveeri kalkuniliha koos kino ja suvikõrvitsaga.

Grillitud kanaliha

Kalkuniliha keefirimarinaadis

Me eestlased oleme ikka pigem harjunud siga ja kana grillima, teinekord juhtub isegi mõni kala nende kuumade süte kohale. Õnneks on üha enam meie lettidelt leida ka kalkuniliha, te juba peaksite teadma kui palju see mulle meeldib. Tänaseks proovisingi ära Kikase kalkuniliha keefirimarinaadis, mis on nende selle aasta suvegrilli seeriast ning kõrvale tegime kuskust ja grillisime ka suvikõrvitsat.

Grillitud kanaliha

Kalkun on oma headuses juba teada ja isegi tuntud – täis valku mis mitte ainult ei aita kaasa lihaste kasvule vaid tasakaalustavad ka insuliinitaset. Samuti on seal kuhjaga kaaliumit ja seleeni, mõlemad tugevdavad su keha immuunsüsteemi, aidates kehal võidelda viiruste ja bakterite vastu. Lisaks eelnevale on kalkunis ka palju trüptofaani – see on aminohape, mis tugevdab sinu vaimset tervist, vähendades stressi ja ärevust. Tuleb välja, et süües kalkuniliha keefirimarinaadis võib see muu hulgas ka su tuju tõsta – vägev!

Grillitud kanaliha

Kalkuniliha keefirimarinaadis on täiesti teistsugune kui arvata oskasin – ootasin midagi sarnast samas kastmes seisnud kanale, aga kalkun on ikka midagi hoopis omapärast. Kikase meistrite hea töö annab end ikka ja jälle tunda – pole palju tootjaid keda ma toidu maitsestamisel usaldan. Seda grillitoodet võib muide väga vabalt ka pannil või ahjus teha. Kui ilmaga ei vedanud, aga suviselt head liha soovid, võid ikka selle poest kaasa haarata.

Liha kõrvale tegime ka kuskust ja suvikõrvitsat (suvikõrvits, tsukiini, kabatšokk – kuidas keegi seda tunneb). Mõlemad samuti väga tervislikud ja suviselt kerged ning sobivad seetõttu ka kokku samale taldrikule kuhu jõuab ka teie Kikase kalkuniliha keefirimarinaadis. Kuskus on samuti seleenirikas – nõnda saab sinu immuunsüsteem ikka väga tugevaks. Suvikõrvits on aga täis B-vitamiine – need annavad meile energiat ning tõstavad ka aju töövõimet ja läbi sellegi isegi meie tuju. On alles taldrikutäis head tuju tulemas.

Grillitud kanaliha

Suvi on veel ees ja grillimiseks läheb niikuinii, miks mitte proovida midagi uut ja teistsugust. Kikase kalkunigrill on suurepärane viis kuidas oma toidulauale pisut värskendust pakkuda ning väike kuskus ja suvikõrvits seal lisavad asjale vaid väärtust.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here