Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 80 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 25 min
Koostisained
- 1 pakk Härmavili porgandi, lillkapsa, brokoli segu
- 1 L kanapuljongit
- 100 g odrakruupe või tangu
- 200–300 g nahata kanakintsuliha
- sool
- pipar
- ürdisegu
Valmistamisõpetus
- Et kruubid kiiremini valmiks, võib kruubid eelmisel õhtul veega likku panna.
- Vala puljong potti, lisa kruubid ning keeda, kuni kruubid on pehmed.
- Lisa kuubikuteks tükeldatud kanaliha.
- Lisa maitseained.
- Lisa köögiviljad ja keeda, kuni köögiviljad on poolpehmed.
- Serveeri värske maitserohelisega ja soovi korral hapukoorega.
- Nipp – keeda ports kruupe valmis ja pane jahtunud kruubid säilituskoti või karbiga sügavkülma. Nii säästad aega ja supp valmib 15–20 minutiga.
Kana-kruubisupp
Oleme puudust tundnud ühest toidust, mis tihti kahe silma vahele jääb või mille peale järgmist toidukorda planeerides ei mõtle – tervislik ja toitev supp. Ka ei ole ammu me ammu teinud midagi kruupidest. Nii kirjutaski Retseptisahtli peakokk Margit retsepti kana-kruubisupile.
Kruubid on teada-tuntud toekas esivanemate toit, mis tänapäeva toidulauale jõuab pigem harva. Eks ikka seepärast, et need keevad päris tükk aega. Lihtne nipp on keeta suurem kogus kruupe valmis ja need sügavkülmutada, et siis mõnda kruubirooga valmistades aega kokku hoida. Meie kana-kruubisupi puhul on hea, et kõik koostisosad – köögiviljad, kruubid, kanaliha – on sügavkülmutatavad. Seega võib kana-kruubisupp olla täpselt see nii-öelda tagavararoog, mille koostisosad sul alati külmas olemas on.
Härmavilja porgandi, lillkapsa ja brokoli segu on lihtsalt ja kiirelt kasutatav segu, mille koostisosad on pestud ning hakitud suupärasteks tükkideks. Segu on kiirelt valmiv ja tervislik lisand ning kasutatav eri roogades, eriti mugav on sellest valmistada suppi. Tasub koostisosad vaid ühte potti koos keeva veega panna, vastavalt soovile maitsestada ja mõnus eine valmib pea iseenesest.
Serveerisime sel korral ainult maitserohelisega, aga see maitseb kindlasti väga hästi ka hapukoorega. Kana-kruubisupp on toekas ja tervlislik roog, mis valmib kiirelt ja kustutab nälja pikemaks ajaks.