Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- 111 g Sibula-Tšilli kanašašlõkki
- 38 g riisinuudleid
- 4 g oliivõli
- 40 g šampinjone
- 5 g küüslauku
- 40 g kirsstomateid
- 1 g peterselli
- 1 g rohelist sibulat
Valmistamisõpetus
- Küpseta 111 g Sibula-Tšilli kanašašlõkki 15-20 minutit ahjus või grillil.
- Prae 40 g šampinjone oliivõlis.
- Haki 5 g küüslauku ja sega šampinjonidega.
- Lisa 38 g pehmeks keedetud riisinuudleid, 1 g peterselli ja 1 g rohelist sibulat.
- Poolita 40 g kirsstomateid ja maitsesta soola ja pipraga.
Sibula-tšilli kanašašlõkk riisinuudlite ja šampinjonidega
Ilusate ilmade saabudes mõtlevad paljud kindlasti grillimise peale. Need kõige mõnusamad grillimised on just esimeste soojade ilmadega, kui maitsemeeled pole veel grillitoodetest tüdinenud ning inimesed on eriti rõõmsad suve saabumise üle. Kindlasti plaanivad paljud erinevaid sündmusi juba ka õues tähistada. Mõtlete, et mida süüa pakkuda, mis oleks veidi huvitavam roog kui lihtsalt kanašašlõkk salatiga? Meil on suurepärane lahendus: Sibula-tšilli kanašašlõkk riisinuudlite ja šampinjonidega.
Nõo Lihavürsti Kanašašlõkk on sibula-tšilli marinaadis, mis on üsna traditsioonilise maitsega, kuid samas palju vürtsikam ja huvitavam. See marinaad sobib hästi kokku riisinuudlite ja seentega, mille tulemusel on kogu roog idamaise nüansiga. Riisinuudlid on pruunist riisijahust, mis on kindlasti ka tervislikum valik. Maitsestamisel kasutasime küüslauku, peterselli ja rohelist sibulat. Kuna Aasia köögis kasutatakse toitudes maapähkleid, siis lisasime neid ka meie nuudlitele. Pähkleid võid röstida pannil oliivõlis. Šampinjone on samuti hea praadida oliivõlis, raputades neile maitseks veidi soola ja pipart.
Sellist rooga tasub serveerida kausis, sest seal on mugavam nuudleid taga ajada. Kindlasti lisa ka poolitatud kirsstomateid, sest need annavad mõnusa värskuse ja mahlakuse. Kanašašlõkk aga lõika hoopis viiludeks ja aseta kõige peale. Nii on mugavam süüa ning roog näeb kohe ka huvitavam välja. See on just selline roog, mis on uudne ja eksootiline, kuid maitseb ikka klassikaliselt hästi!