Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 50 min
Koostisained
- 1 pakk Härmavilja kapsakotlette
- 300 g kodujuustu
- 150 g hapukoort
- 2 L suuruses muna
- tilli
- murulauku
- soola
- pipart
Valmistamisõpetus
- Tõsta kotletid umbes pool tundi enne sügavkülmast välja.
- Keeda L suuruses mune 8-10 minutit ja jahuta.
- Sega kokku kodujuust, hapukoor ja tükeldatud munad. Lisa maitseroheline, sool ning pipar.
- Kuumuta pann keskmisele kuumusele, lisa veidi õli ja prae kotletid kuldpruuniks.
- Serveeri kotletid külmkastmega ja soovi korral lisa salatit ning köögivilja.
Kapsakotletid külma kastmega
Kellele ei meeldiks maitsvad kapsakotletid, mille mõnus soe sisu ja krõmpsuv koorik viivad sind hetkega tagasi lapsepõlve maitsete maailma. Kapsakotletid on mõnus ja tervislik vahepala ning suurepärane alternatiiv hakkliha kotlettidele, mis annavad sulle vastupidiselt kergema enesetunde ja kostitavad keha arvukate vitamiinidega tänu kapsa aluselise ph-tasemele. Täna võtame luubi alla Härmavilja kapsakotletid. Vaatame aga lähemalt, kuidas need meile tunduvad võrreldes ise tehtud kotlettidega.
Tänapäeval on sünonüümiks tervislikule toitumisele saanud priske rahakott, kuigi tegelikult ei pea see väide kuidagi vett. Kapsas on madala kalorsuse ja kõrge vitamiinide sisaldusega köögivili, mida on tarbitud Baltikumi piirkonnas agaralt juba 13. sajandi algusest, kui mitte varem. Valge peakapsas oli eelmise sajandi keskpaigani Euroopa üks tähtsamaid köögivilju. Kapsa eeliseks on saagikus, pikk säilivusaeg ning selle seinast-seina tarbimisviisid, mis komplementeerivad igat rooga mõnusa krõmpsususe või täidlase maitsega. Seetõttu on ka Eestis sajandite vältel käibel olnud termin „kapsamaa“, millega iseloomustati aiamaad, kus kasvatati köögivilju.
Kapsast on soovitatav tarbida regulaarselt selle heade omaduste tõttu. Kapsas soodustab seedimist ja on suurepärane soolestiku puhastaja. Lisaks on kapsas kerge ka rahakotile, samal ajal maitsev ja tervislik.
Kotlette on võimalik valmistada kas ahjus või pannil. Me otsustasime panni kasuks kuna nii tuleb kuldpruun koorik kõige paremini esile. Härmavilja kapsakotlettide juurde valmistasime ka mõnusa ja maitsva külma kastme, mis sidus roa mõnusalt kokku ja andis talle juurde maitsesügavust. Härmavilja kapsakotletid hoolimata sellest, et need tulid pakist, olid väga maitsvad. Taskukohased ja kiirelt valmivad kotletid on suurepärane viis pakkuda endale või oma perele midagi kerget, maitsvat ja taimset. Arvestades investeeritud aega ja vähest tehnilist oskust, annab see roog igati suurepärase tulemuse ja maitseelamuse, mida terve pere kindlasti hindab. Õhuline, kapsane ja krõmps koos rikkaliku külma kastmega läheb peale nii suurtele kui väikestele.
Härmavili kapsakotletid on järjekordne hea avastus ning põhjendatud tootevalik. Enne valmistamist soovitame kindlasti kotletid vähemalt 30 minutit varem sügavkülmutusest välja tõsta, et tulemus jääks mahlasem ja maitsvam. Lisa soovi korral juurde köögivilju ning salatit ning kiire, maitsev ja tervislik roog ongi hõlpsasti valmis. Head proovimist!