Käsi püsti, kes tunneb, et pärast tööpäeva lõppu on söögitegemine viimane asi, mida teha viitsitakse! Tegelikult tuleb olla tark ja kasutada lihtsaid ning kiiresti valmivaid retsepte! Siin on üks 3-käiguline menüü, mille tegemine võtab sul 35-40 minutit aega. Kui köögis on abilisi, saab selle tehtud poole tunni või vähemagi ajaga. Sellistel puhkudel on kaval kasutada juba ka mingit valmistoitu või pooleldi valmis küpsetatud tooraineid. Meil osutusid valituks imehead ja hõrgud Kikase kana fileepulgad.
Söögitegemisel võid alustada pearoa jaoks kartulite keemapanekust – mida väiksemad tükid, seda kiiremini keeb! Seejärel jätka värske salati ning viinamarjade glasuurimisega.
Kui kartulid ja salat valmis, pane keema herned ning alusta kartuli- ja hernepüree tegemisega. Kui pearoog juba valmis, sega kiirelt kokku magustoit ning kuni sina naudid eel- ja pearoa söömist, saab magustoit maitsestuda.
Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Eelroog – Värske salat
Koostisained
- oliiviõli
- sidrunimahl
- sool
- pipar
- vähesoolane soja
- balsamico
- siirup
- tavaline lehtsalat
- mõned tomatid
- tume suhkur
- viinamarjad
Valmistamisõpetus
- Valmista salatikaste: sega kokku oliiviõli, sidrunimahl, sool, pipar, veidi soja, tilk balsamicot ning veidi siirupit.
- Pane potti veidi balsamicot, tumedat suhkrut ning poolitatud viinamarju. Kuumuta mõni minut.
- Pane taldrikkuse lehtsalat ja tomatid, vala see kastmega üle ning lisa viinamarjad.
- Võid kõik üle niristada ka balsamico kreemiga.
- Serveeri röstitud ciabattaga.
Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Pearoog – Kikase kana fileepulgad herne püreega
Koostisained
- 2 pakki Kikase kana fileepulki
- 3 keskmist muredat kartulit
- 400 g külmutatuid herneid
- paras peotäis värsket münti
- 250 g hapukoort
- 30 g võid
- pipart
- soola
- 1 tl laimi- või sidrunimahla
Valmistamisõpetus
- Keeda kartulid pehmeks. Kui kartulid on keenud, kalla vesi ära ning lase jahtuda.
- Pane herned teises anumas umbes minutiks keema. Kui liiga kaua keevad, siis kaotavad herned värvi.
- Tambi kartulid või, soola, pipra ning 1 dl hapukoorega.
- Püreesta saumikseri või köögikombainiga herned koos mündi lehtedega. Kui on puunui, saab herned ja kartulid koos püreestada, aga muidu tee seda eraldi kaussides, sest tavaline tamp ei tee piisavalt peent hernepüreed, vaid jätab suured tükid.
- Seejärel sega lusikaga kartuli- ja hernepüree omavahel kokku.
- Hapukoorekastmeks sega kokku: sool, pipar, mündilehed, ülejäänud hapukoor ning 1 tl laimi- või sidrunimahla. Võid ka koort sisse riivida.
- Kikase kana fileepulgad lase enne serveerimist panni peal krõbedaks.
Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Magustoit – Kamavaht
Koostisained
- 200 g maitsestamata toorjuustu või mascarponet
- 200 g vahukoort
- pool tl vanillisuhkrut
- 2 spl suhkurt
- 3 spl rukkikama
Valmistamisõpetus
- Sega kõik ained omavahel ära. Lase rukkikamal sees veidi paisuda.
- Serveeri kirsikompoti või ükskõik millise marjamoosiga.
Märkmed
Eriti hea on kamavahu magustoitu serveerida suurte kultuurmustikatega, sest siis jääb tekstuur mõnus krõmps. Kui mustikatega serveerida, võib sinna veidi ka sidrunikoort peale riivida.