Pliinid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 2 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • 2 muna
  • 250 ml keefiri
  • 200 g jahu
  • 2 spl võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2-3 spl suhkrut
  • 0,5-1 tl soola

Valmistamisõpetus

  1. Sega kokku 200 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl soodat, 2-3 spl suhkrut ja 0,5-1 tl soola.
  2. Klopi kausis 2 muna ja lisa 250 ml keefiri ning 2 spl võid.
  3. Sega kõik koostisosad kokku ja lase tainal enne küpsetamist seista 10 minutit.
  4. Tainas peab olema suhteliselt paks.

Pliinid

Kodused pliinid

Vene köögil on pakkuda palju häid retsepte, mis tasuks kindlasi selgeks õppida, sest need toidud maitsevad ülihästi. Üheks superheaks toiduks vene köögist on pliinid. Pliinid on siis teisisõnu väikesed küpsetatud pannkoogid. Arvatakse, et neid küpsetati juba enne leiva tegemist, sest see on tunduvalt lihtsam. Pliine süüakse nii soolaselt, eriti kalaga, mis on just vene köögi omapära, kuid süüakse ka magusalt ja näiteks värskete marjade või moosiga.

Et aga saavutada ehtsad vene pliinid, siis tuleks neid küpsetada ka spetsiaalsel pannil, mis on enamasti malmist ja koogitaldriku suurused. Mina leidsin ühe sellise pliinide panni Apelsini poest. See on tõepoolest väikese koogitaldriku suurune. Samuti on see ka päris kerge. Õnneks saab seda panni kasutada igal pliidil. Sellise väikese spetsiaalse panniga on ilusad pliinid garanteeritud!

Pliinide valmistamisel on esmatähtis tainas. See tuleb valmistada õigesti ja esmakordsel tegemisel tasub rangelt retsepti järgida. Tainas peaks olema paks nagu hapukoor. Tainas peaks kindlasti enne küpsetamist seisma.

Meie kaunid pliinud on serveeritud üliilusal Gastrolinki taldrikul. See on nagu kauss, kuid ilma kumeruseta. Nii ei voola pliinide ümbert marjade mahl või moos ära ja samas jääb ka hästi ilus, kui kaunistada ääred värskete marjadega. Minu arust on ka see taldrik natuke selline “babushkalik” ja sobib suurepäraselt pliinide serveerimiseks 😉

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here