Kohupiimakook kama ja mustikatega Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

Põhi

  • 22 cm koogivorm
  • 100 g toasooja võid
  • 1/4 tl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g jahu
  • 150-200 g kama

Täidis

  • 600 g kohupiima
  • 2 muna
  • 2-3 spl suhkrut
  • 1/2 tl vanillisuhkrut
  • Mustikaid

Valmistamisõpetus

  1. Sega põhja jaoks kuivained omavahel.
  2. Näpi sõrmede vahel toasoe või ja kuivainete seguga. NB: kui segu ei jää kergelt kokku, siis lisa veidi võid.
  3. Kata 22 cm koogivorm ühtlaselt tainaga.
  4. Täidise tegemiseks vispelda kausis kergelt 2 muna ja 2-3 spl suhkrut.
  5. Sega vispeldatud muna ja 600 g kohupiima ning lisa 1/2 tl vanillisuhkrut.
  6. Vala täidis koogivormi, lisa mustikaid.
  7. Pane kook 180 kraadi juures ahju 40 minutiks.
  8. Kui kook on valmis, siis lase koogil jahtuda ja serveerimiseks raputa peale tuhksuhkurt.

Kohupiimakook kama ja mustikatega Retseptisahtel

Kohupiimakook kama ja mustikatega

Lihtne küsitlus meie sõprade hulgas on selgelt näidanud, et kohupiimakook kõigis oma võimalikes ja võimatutes variatsioonides on ikka eestlase lemmik. Mõtlesime pikalt, mida meie vabariigi uhkeks 99. sünnipäevaks küpsetada ja just kohupiimakook on see, mis ikka peale jäi ja mille ühte versiooni teilegi täna õpetame.

Teele ja Heidi arvamuse kohaselt peaks soliidses eas sünnipäevalapsele küpsetades traditsioonidele ja eestlusele truuks jääma. Seetõttu kasutame lisaks jahule poole taigna ulatuses seekord kama. Kama iseloomulik maitse sobib muide mustikatega lihtsalt imeliselt. Proovige ise!

Kook tuleb parajalt magus, värskete marjade ja rohke kohupiimaga ning valmib üsna lihtsalt ja kiirelt. Vaja on peale kohupiima, mustikate ja kamajahu vaid traditsioonilise koogiküpsetamise koostiosi. Meie jätsime koogi pealmiseks kihiks kohupiima, kuid kel soovi, võib 1/3 koogipõhjast jätta hoopis kõige pealmiseks kihiks kohupiima peale.

Soovitame panna kook ahju ikka nii, et mustikad siiski täidisest välja paistaksid. Et sünnipäevakook veel eriti apetiitseks muuta, siis võta pärast koogi ahjust välja võtmist vana hea tuhksuhkur appi ja raputa või pihusta kook uhkelt sellega üle!

1 kommentaar

  1. Väga maitsev ja mahlane kook! Kasutasin taignas täisteranisujahu, kama ei lisanud. Mustikate asemel on koogil pohlad, mille rakendamiseks kook tehtud saigi. Seega lisasin täidisele ühe supilusikatäie suhkrut rohkem. Erinevalt mitmetest teistest retseptidest on selle koogi põhi on mõnusasti täidisest immutatud. Kindlasti jääb minu retseptide nimekirja!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here