köögiviljasupp

Valmistamisaeg: 50 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

 

Koostisained

  • 1 L puljongit
  • 350 g pelmeene kanalihaga
  • 200 ml kohvikoort
  • 2 keskmist porgandit
  • 2 keskmist kartulit
  • 1 väiksem brokoli
  • 1 väiksem paprika

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta ja haki kuubikuteks porgand, kartul, paprika.
  2. Pane potti keevasse puljongisse kõigepealt porgand ja keeda kuni porgand on pooltahke
  3. Lisa kartul ja paprika ning keeda kuni kartul on peaaegu pehme, lisa brokkoliõisikud, pelmeenid ja kohvikoor.
  4. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võib lisada 1 tl paprikapulbrit.
  5. Serveeri värskete ürtide ja maitserohelisega.

köögiviljasupp

Köögiviljasupp

Juunis tegime Retseptisahtliga ühe põneva köögiviljasupi pelmeenidega. Köögiviljasupp meenutab oma olemuselt veidike klimbisuppi, aga lisasime koore, mis muudab supi siiski erinevaks. Jällegi üks tore suvise vibe’ga toit, mis täidab kõhtu, aga ei muuda hiljem olemist raskeks ja loiuks.

köögiviljasupp

Kuna köögisupp pelmeenidega on kombineeritud mitmest retseptist, siis selle ajaloost on keeruline pajatada. Köögiviljasupp on inimkonnale teada-tuntud juba iidsetest aegadest. Samamoodi on ka pelmeene üle maailma erinevates variatsioonides valmistatud juba aastatuhandeid, kuigi iidsetel aegadel nägid pelmeenid suure tõenäosusega veidi teistsugused välja.

köögiviljasupp

Supi mugavaks valmistamiseks leidsime õige suurusega poti kodu- ja köögitarvete poest Apelsin. Apelsinist leiad Eesti suurima valiku köögitarbeid ning lisaks köögitarvikutele veel suure valiku sisustuselemente ja kingiideid. Neil on Tallinnas 3 poodi (Ülemiste keskus, Rocca al Mare keskus, Järve keskus) ja üks pood Rakveres (Vaala keskus) ning suurepärane e-pood.  Pottide valik on Apelsinis lai ning potte leiab igaks otstarbeks. Apelsinis on kaupa igale rahakotile.

köögiviljasupp

Köögiviljasupp pelmeenidega on suurepärane valik suviseks lõunasöögiks, sest seda saab väga kiiresti valmistada ning see ei jäta peale sööki mitmeks tunniks toidu raskuse alla ägama. Köögiviljasupp jääb tänu kohvikoorele mõnusalt kreemine ja pakub vaheldust selgetele suppidele. Kuna kanalihaga pelmeenid ei ole liiga rasvased, siis ei ole supp ka kuigi kalorirohke.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here