Kõrvitsakook

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1h 15 min

Koostisained

  • 230 g toorjuustu
  • 300 g kõrvitsat
  • Veidi vett
  • 3 spl suhkrut
  • 125 g suhkrut
  • 1/4 tl soola
  • 1 muna ja 2 munakollast
  • 30 ml sulatatud võid
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1/2 tl kaneeli
  • Vahukoort
  • Tuhksuhkrut
  • Muskaatpähklit
  • Muretaigen

Valmistamisõpetus

  1. Ise kõrvitsapüree valmistamiseks tükelda 300 g kõrvitsat, vala poti põhja natukene vett ning lisa 3 spl suhkrut.
  2. Lase keema.
  3. Kui vesi hakkas poti põhjas keema, siis keera kuumus madalamaks ja hauta madalal tulel kaane all 15 minutit või kuni kõrvits on pehme.
  4. Lase keedetud kõrvits läbi sõela, et üleliigne vedelik välja saada.
  5. Tõsta keedetud kõrvits köögikombaini ja püreesta.
  6. Lase püreel jahtuda.
  7. Lisa kõik ülejäänud komponendid püreele ja lase ühtlaseks massiks.
  8. Riivi sisse muskaatpähklit.
  9. Aseta muretainas koogivormi põhja ja näpi näppudega, et taigen oleks koogivormil ühtlaselt.
  10. Tee kahvliga taignasse auke.
  11. Vala koogisegu koogivormi ja tõsta kook 180 kraadi juures ahju 40-45 minutiks ja kasuta pöördõhu režiimi.
  12. Vahusta vahukoor suhkruga.
  13. Kaunista jahtunud kook vahukoorega.
  14. Puista koogile ka enne serveerimist tuhksuhkrut.

Kõrvitsakook

Kõrvitsakook ehk Pumpkin pie

Nagu lubatud, avaldame ka pumpkin pie ehk kõrvitsakoogi retsepti. Seda retsepti on meilt juba ammu küsitud. Meie polnud enne ise kõrvitsakooki kunagi valmistanud, seega kunagi on ikka esimene kord.

Kõrvits iseloomustab saagikoristuse aega ja sellepärast süüakse kõrvitsakooki enamasti sügisel ja enne jõulude saabumist. Kõrvitsakook on seostatav ka halloweeniga, sest selle peamiseks sümboliks on kõrvits ja oranž värv.

Kõrvitsakoogi valmistasime Apelsini poest saadud väga mugavasti kasutatavas koogivormis. Koogivormi kasutamise teeb lihtsaks see, et koogivormi põhi on liigutatav, seega, kui kook on valmis, tuleb ainult põhja natukene lükata ja kook tõuseb koos põhjaga vormist välja. Seda on eriti hea kasutada just siis, kui soovid kooki serveerida pärast mõnel muul alusel, näiteks kõrgemal koogialusel (meie oma on ostetud Gastrolinkist).

KõrvitsakookKoogitüki serveerisime samuti Gastrolinki klassikalisel koogitaldrikul, mille värvid ühtisid ilusti koogi omadega ja nende e-poest leidsime isegi taldriku äärega ühtiva lusika. Jumal tänatud, et Gastrolinki e-poes on erinevate nõude valik väga lai ning iga kord leiame sealt midagi uut ja põnevat. Kuigi varsti tundub, et on juba nõude üleküllus tänu toredatele koostööpartneritele :D.

Kõrvitsakoogile käib enamasti ka peale vahukoor, mis ei ole küll kohustuslik, aga mis teeb koogi väljanägemise ilusamaks ja samas annab kooki süües ka mõnusa magusa maitsenüansi. Koogile vahukoore pihustamiseks ostsime Apelsini poest uue tordipritsi. Seal on nende valik päris korralik, saab valida näitekserinevaid otsasid, mis teevad vahukoore tordipritsist väljapihustades erinevaid kujundeid.

Kõrvitsakook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here