kreemitoru

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • 1 pakk lehttaigent (saab umbes 16 toru)
  • 200 ml vahukoort
  • 300 g kohupiimakreemi toru
  • 1 spl suhkrut
  • 1-2 tl sidrunimahla
  • 2-3 tl peedipulbrit või 2 spl mustasõstra siirupit
  • Tuhksuhkur

Valmistamisõpetus

  1. Lase lehttaignal sulada.
  2. Lõika lehttaignast parajad ribad ning keeruta need kreemitorude valmistamise koonuse ümber.
  3. Küpseta tainast koos metallist koonusega 180 kraadises ahjus 20 minutit.
  4. Eemalda metallist koonused ja lase taignal jahtuda.
  5. Vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimaga, lisa 1-2 tl sidrunimahla.
  6. Roosa kreemi saamiseks lisa segule peedipulbrit ja sega hoolikalt. Rohelise kreemi saamiseks kasutasime toiduvärvi.
  7. Täida tordipritsiga koonused.
  8. Raputa peale tuhksuhkrut.

Kreemitoru

Kreemitoru

Kui sõbrad külla tulevad, siis tihti tekib pähe küsimus, et mida neile pakkuda? Alati võib ju midagi magusat küpsetada, mida oleks mugav süüa ning näeksid ka isuäratavad välja. Üheks selliseks magustoiduks on kreemitoru. Näeb välja nagu vahvlijäätis. Ilus, värviline ning krõbeda koonusega. Neid on ka lihtne valmistada, eriti siis, kui sul on olemas kreemitoru valmistamise komplekt.

kreemitoru

Kreemitoru on küpsetis, kus tainas keeratakse rulli nii, et tekiks vahva koonus. Et see kindlasti õnnestuks on vaja endale muretseda kreemitorude valmistamise komplekt. Meie saime enda oma Apelsini poest. Komplekt koosnes kuuest vormist, viiest kotist ning ühest otsikust. Lisaks võtsime kapist välja ka taignamati, millega on väga lihtne just õige suurusega taignatükid välja mõõta ja lõigata. Lisaks ei jää tainas laua külge kinni ning hiljem on tööpinda ka lihtsam selle tõttu puhastada. Meil oli taignamatt juba köögis olemas, aga kunagi ostsime selle samuti Apelsini poest. Kellel veel ei ole, siis soovitame kindlasti selle endale soetada, sest meil on see juba pikka aega asendamatu abimees.

kreemitoru

Kui tainas oli valmis valmis küpsenud, siis võtsime kätte ühe kreemitoru ning panime sinna sisse maitsva kreemi. Kes soovib võib teha klassikalised valged kreemitorud, kuid meie tegime kahevärvilised – roosad ja kollased. Kui lõpptulemust vaatasime, siis meie küpsetised meenutasid väikeseid jäätiseid. Sama värvilised ning kujult väga sarnased, kuid võrreldes jäätisega ei sulanud ära ning pärast söömist ei hakanud külm ka.

kreemitoru

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here