Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 2h 10 min
Koostisained
- Kuivatatud kombu vetikat
- Kuivatatud Mu Er seened, sobivad ka kuningservikud, šampinjonid
- Thai Choice munaga oanuudlid
- Värske lootosejuur
- Jahvatatud sichuani pipar
- 2 küüslauguküünt
- Tšilliõli või õli ja purustatud värske tšilli
- Thai Choice austrikaste
- Thai Choice sojakaste
Valmistamisõpetus
- Leota seeni ja oanuudleid paar tundi soojas vees.
- Leota ka kombu vetikaid 10 minutit vees ja kurna.
- Lõika vetikatest tagliatellelaadsed ribad, haki seened suupärasteks tükkideks.
- Koori ja viiluta lootosejuur ja blanšeeri 2 minutit.
- Sega kõik kokku nõrutatud nuudlitega.
- Kastme jaoks sega kokku küüslauk, sojakaste, austrikaste, riisiäädikas, maitsesta purustatud sichuan pipra ja suhkruga. Maitsestus peab olema magushapu, tšilline ja sichuani pipra aroomine.
Ma Sa La salat
Vegan toidulauale sobiva Ma Sa La salati retsept on pärit Retseptisahtli külaskäigust Noodle Box vegan toidukohta, kus sealne peakokk ja omanik Kaido Kivimaa selgitas meile, et salati nimi tuleneb hinnakeelest selgitusest, mida järgnevad maitsed pakuvad. Ma- tähendab tuimestust, mida keelele ja suu maitsepungadele pakub sichuani vürtsipipra maitsestus. La tähendab tšilli vürtsikust. Sichuani pipar on maitselt värskendav, veidi sidrunimaitseline ja järelmekilt kes teab, jätab maitse millega meenub lapsepõlves proovitu- keele vastu patarei klemme panekust. Antud vürts on oma toimelt antiseptiline, suurendab söögiisu ja soodustab ka seedimist.
Thai Choice oanuudlid, mida nimetatakse ka klaansnuudliteks, on täiesti läbipaistvad. Need on parim valik kerge salatis sisse ning oma klaasja läbipaistvuse tõttu näevad toidus atraktiivsed välja. Oanuudlid ja riisinuudlid sobivad gluteenitalumatusega inimeste menüüsse, kuna ei sisalda gluteeni sisaldavaid teravilju. Kergesti seeditav lisand nii salatitesse kui näiteks ka Vietnami kevadrullide ehk suverullide sisse.