Halloweeni põhitunnuseks on õõnes kõrvits, millele on külje peale sisse lõigatud nägu ja sisse pandud küünal – kõrvitsalatern. Samuti kasutatakse võimalust kostümeeritult ringi liikuda. Lapsed “kollitavad” naabreid, seades neid valiku ette: “Komm või pomm?”.
Mis saab veel parem olla, kui korraldada üks vahva teemapidu, kaunistada äge laud ja teha ülivingeid suupisteid!
Magustoidu võiks valmis teha kas eelmine päev või siis kõige esimesena, sest see vajab külmkapis maitsestumist.
Seejärel alusta kõrvitsasupi tegemisest ning kuni juurviljad keevad, meisterda valmis luuad ning vahepeal pane ahju ka nõianäpud.
Garanteerime, et suupisted on selle menüü hitt, sest nii lihtsaid ja vingeid asju keegi ei oska ega julge teha!
Valmistamisaeg: 25 min
Küpsetamise aeg: min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Snäkid – Luuad
Koostisained
- soolakõrsikud
- pehme töödeldav viilutatud juust
- murulauk
Valmistamisõpetus
- Lõika üks juustuviil pooleks ning lõika selle alläärde “lõhikud”.
- Seejärel rulli juustuviil ümber ühe kõrsiku otsa ning kinnita see murulauguga. Kui murulauguga ei õnnestu, siis sobib hästi ka roheline peenike pael.
Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Snäkid – Nõianäpud
Koostisained
- muretainas
- terved mandlid
- sulavõi
- kaneel
Valmistamisõpetus
- Vooli valmis muretaignast näpukujulised vorstikesed.
- Aseta näpu ühte otsa üks terve mandel küüneks.
- Määri näpp kokku veidi sulavõiga ja puista peale väheke kaneeli. Sulavõid on vaja, et kaneel paremini kinni jääks.
- Pane näpud maksimaalselt 10 minutiks 180-kraadisesse ahju.
Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Pearoog – Kõrvitsasupp
Koostisained
- 1 porgand
- 1 keskmine kõrvits
- 1 väiksem sibul
- 1 keskmine küüslauguküüs
- 1 kanapuljong
- 1 karp sulatatud juustu
- soovi korral 50 ml koort
Valmistamisõpetus
- Pane poti põhja auramiseks vett nõnda, et juurikad on enam-vähem kaetud. Keeda aeglasel tulel sibul, küüslauk, porgand, kuni need on poolpehmed.
- Lisa väikesed kõrvitsakuubikud ja jäta supp hauduma. Kõik peale kõrvitsa peaks jääma vee alla. Kõrvits mitte, sest muidu jääb supp liiga vesiseks. Pane juurde puljongikuubik ja lase kõik kokku haududa.
- Kui juurikad on ära keenud, püreesta need.
- Lisa püreele sulatatud juust, lase sel veidi sulada.
- Lase püreestatud supp korra uuesti keema ja võta kohe tulelt ära, muidu läheb sulatatud juust tükki.
- Kui soovid lisada maitseks ka koort, siis pane püreestatud supp koos koorega korraks keema, võta tulelt ära ja seejärel lisa alles sulatatud juust.
Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Magustoit – Red velvet rullbiskviit
Koostisained
- väiksem ahjuplaat
- 3 muna
- 3 spl suhkrut
- 3 spl jahu (pooleks nisu ja pooleks kartulijahu)
- punast toiduvärvi
- 200 ml vahukoort
- 250 g kohupiima
- sidrunimahla
- vanillisuhkrut
Valmistamisõpetus
- Biskviidi tegemiseks vahusta munad 3 supilusikatäie suhkruga. Kui tahad suuremat biskviiti, tuleb teha retsept ümber: nii mitu muna, nii palju suhkrut ning jahu on iga muna kohta 1 supilusikatäis.
- Sega ettevaatlikult munasegule juurde jahu.
- Lisa toiduvärv. Värvi andmiseks võib kasutada ka kuivatatud peeti, kuid seda tuleks lisada üsna palju, et biskviidile roosakat tooni saada.
- Pane ahju 180 kraadi juures umbes 10 minutiks.
- Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor.
- Pane kohupiima sisse maitse järgi sidrunimahla, vanillisuhkrut ja mida iganes veel soovid, näiteks marju.
- Sega vahukoor ja maitsestatud kohupiim kokku.
- Laota kreem ühtlaselt biskviidi peale, keera rulli ja pane paariks tunniks külmkappi, et biskviit tõmbaks maitsed sisse.
Märkmed
Enne kreemi biskviidi peale laotamist eemalda biskviit küpsetuspaberi küljest. Kui biskviit hästi lahti ei taha tulla, mässi see koos ahjuplaadiga kilekoti sisse või pane käterätik peale. Nõnda tekivad paberi ja biskviidi vahele veepiisad ja biskviit tuleb lahti.