Püreesupp

Valmistamisaeg: 2 min

Küpsetamise aeg: 3 min

Kokku kuluv aeg: 5 min

Lisa supile vunki kukeseentega

Püreesupp

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Haki umbes 100 g kukeseeni ja üks väike sibul.
  2. Lisa veidike võid ja prae sibul ning seened pannil koos oliiviõliga.
  3. Kui see tehtud, lisa pannil praetu soojendatud Mamma kõrvitsapüreesupile.
  4. Supp serveeri mõnusasse kaussi ja puista peale krõmpsuvad kõrvitsaseemned, mis annavad supile vahva tekstuuri ja muidugi näevad ka väga ilusad välja.
  5. Nüüd on täiendatud kõrvitsapüreesupp valmis!

Kasuta julgelt kookost

Püreesupp

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Lisa soojendatud Mamma kõrvitsapüreesupile 50 ml kookospiima või koort, lisa ka koriandrit või peterselli.
  2. Kaunistuseks puista peale peotäis eelnevalt röstitud kookoselaaste, mis annavad juurde hea maitse.
  3. Lihtne ja hea moodus püreesupi täiendamiseks!

Kindlasti võid ka ise tunde järgi proovida midagi uut, et soovi korral püreesuppi omamoodi tuunida ja täiendada.

Kuidas püreesupp täidlasemaks muuta?

Kuuldes sõna “püreesupp” tekib vahel tunne, et see ei ole nii kõhtu täitev, kui tahke toit või rikkalik praad. Eriti levinud on see arusaam meeste seas, kelle päevane toitainete vajadus on suurem. Mistõttu on tekkinud harjumus süüa supi kõrvale hunnik võikusid. Tihti serveeritakse suppi ka eelroana, kuid helde ports tummist suppi, kus lusikas ikka püsti ka püsib, on tegelikult sama toitev kui ükskõik milline pearoog.

Salakavalate sügisilmadega, kus kord paistab päike ja siis puhub külm tuul, ei ole paremat kosutust kui kausitäis auravat suppi. Kuum supp tõstab kehatemperatuuri ning annab mõnusalt sooja tunde. Kui juba väike külmetus kallal, vaigistab kuum leem valutunnet kurgus ning lööb nina lahti, samas hoiab efektiivselt ära vedelikupuuduse. Kausitäis kuuma suppi on ideaalseks kõhutäiteks nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.

Mamma uus kõrvitsapüreesupp on selleks puhuks just ideaalne, kuna sisaldab aasia köögi ühte alustala ingveri, mis on teada-tuntud viirushaiguste peletaja. Just ingver on see, mis annab kõrvitsapüreesupile parajalt vürtsikust ning aitab seespoolt soojeneda. Särtsakas oranž värv mõjub ka vitamiinisüstina ja teeb tuju heaks.

Et menüü püsiks tasakaalus ja toitaineterikas, peaks mõni tervislik ja maitsev supp olema vähemalt paar korda nädalas iga inimese toidulaual. Jagame teiega kahte lihtsat nippi, kuidas suppi tuunida, et sellest saaks veel toekam ja mõnusam toidukord.

Põhjaks oleme võtnud uue Mamma kõrvitsapüreesupi, mida meil lahkelt proovida lasti ja meie arvates sobib see suurepäraselt just praeguste ilmadega.

Need vinged supikausid, kus supid serveerisime on pärit Gastrolinkist. Seal on tõeliselt suur valik igast erinevaid nõusid ja eriti lahe on lillepotti meenutav supikauss.

JÄTA OMA VASTUS