Riisiroog
Koostisained
- Klaasitäis/üks kotike (pruuni) riisi
- 200-300 g (veise)hakkliha
- Pakk meelepäraseid juurvilju
- Punaseid ube
- Kikerherneid
- Umbes 250 g tomatipastat, mulle meeldib Melissa basiilikuga tomatipasta
Valmistamisõpetus
- Keeda riis.
- Prae ja maitsesta hakkliha, lisa juurviljad ning prae veidi veel.
- Lisa segule oad, kikerherned, tomatipasta ja keedetud riis.
- Kuumuta veidi, aga väldi ülemäärast segamist, et oad pudruks ei läheks.
- Head isu!
Koorene kanapasta
Koostisained
- 250 g (täistera)makarone
- 200-300 g kanafileed
- Pakk mõnda meelepärast juurviljasegu
- 200 ml vahukoort
- Paar supilusikatäit kuni pool pakki merevaiku (kindlasti seda õiget, tumesinises pakis!)
- Nipp: Suitsusema maitse andmiseks võib pasta sisse praadida ka umbes 150 g suitsusinki!
Valmistamisõpetus
- Keeda makaronid.
- Tükelda ja prae kanafilee ning maitsesta meelepäraste maitseainetega.
- Kui kana on küps, lisa juurviljad ja prae läbi.
- Lisa vahukoor ja merevaik ning kuumuta kuni vahukoor paksenema hakkab ja kaste kreemisemaks muutub.
- Lõpuks sega kõik omavahel kokku.
- Lihtne, kiire, maitsev!
Nipp: Mulle meeldib tegelikult selle pasta sisse veel kirsstomateid ka tükeldada, aga kuna seda nippi hindan vaid mina, siis teen ma seda tavaliselt vaid oma taldrikusse. Paar kirsstomatit annab kogu kupatusele minu arvates veel mahlasema ja maitsvama meki. Eriti meeldivad mulle mu oma aia kollased kirsstomatid, nämm!
Küsisime Janelilt mõned küsimused
Kaua oled blogija olnud ja kuidas blogimiseni jõudsid? – Erinevaid blogisi olen pidanud palju ja ikka väga ammustest aegadest, aga lipsuke.com on mul olnud umbes neli aastat ja nüüd peale viimase lapse sündi on asi kuidagi eriti tuurid üles võtnud.
Kirjutamine on mulle alati meeldinud ja ma olen juba lapsest saadik nö sahtlipõhja kirjutanud, pidades päevikuid ja kirja pannud erinevaid fantaasialugusi. Kunagi teismelisena kirjutasin isegi rate.ee lehel ühte üsnagi populaarset järjejuttu. Ühesõnaga, kirjutamine on alati üks mu lemmikuid tegevusi olnud ja minu jaoks tuleb see kuidagi loomulikult. Blogimiseni jõudsingi ilmselt läbi selle suure tungi oma mõtteid jagada, ning soov vaid sahtlipõhja kirjutada kadus.
Mis teemalist blogi pead? – Peamiselt kirjutan hetkel asjadest millega pidevalt suureneva pere emana kokku puutun. Räägin meie rõõmudest ja muredest täpselt nii nagu nad on. Ja tundub, et inimestele väga meeldib minuga samastuda ja lugeda, et nad pole ainsad, kes vahel lastega jänni jäävad või mõnda rumalasse olukorda satuvad.
Kas sa oled suur kokkaja ja köögis uute maitsete katsetaja? – Tahaks öelda, et olen, aga tegelikult käib see mul hooti. Vahel veedan kokates tunde, aga vahel on mul jälle mingi selline periood kus ainuüksi mõte söögi tegemisest mind ahastusse ajab. Siis tulevadki appi taolised kiired ja ülilihtsad retseptid, nagu siin täna teiega jagan. Need retseptid annavad veidi mänguruumi ka. Näiteks selles koorese kanapasta retseptis võib makaronide asemel hoopis riisi kasutada ja jälle on natukene teistmoodi, või jätad koorese kastme tegemata ja purustad selle asemel makaronide sisse hoopis kaks küpset avokaadot. Riisiroas võib jällegi riisi hoopis makaronidega asendada või hakkliha asemel kanafileed tükeldada. Mulle need retseptid meeldivad, sest kui pole poodi jõudnud või pole lihtsalt tuju kokata, aga pere tahab ju süüa ikkagi, siis nende retseptide jaoks vaja minevad asjad on meil alati kodus olemas.
Unustasin veel lisada, et kui kanapastas asendada kanafilee hoopis kalaga, näiteks forelliga, siis saab sellest ka väga mõnusa kalapasta! 🙂