Kukeseenepasta

Valmistamisaeg: 2 h

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 2 h 10 min

Koostisained

  • 1 tl meresoola
  • 200-240 ml vett
  • Kukeseened
  • 300 g nisujahu
  • 75 g täistera nisujahu
  • 200 ml vett
  • 200 ml koort
  • 1 väiksem sobul
  • Soola
  • Pipart
  • Basiilikut

Valmistamisõpetus

  1. Sega 300 g nisujahu ja  75g täistera nisujahu, sool ja 200 ml vett ning lisa vajadusel vett juurde.
  2. Sõtku kuni tainas on sitke.
  3. Pane toidukilesse ja tõsta 30 minutiks külma.
  4. Seejärel rulli korralikult ning raputa tööpinnale jahu, et tainas ei kleepuks kinni.
  5. Lõika ribad ja rulli käe vahel ribadeks.
  6. Seejärel lõika umbes cm x cm kuubikud ja rulli jahuste käte vaheö “ussid”.
  7. Lase umbes 2 tundi pastal kuivada.
  8. Lase vesi keema, lisa soola ja tõsta pasta potti keema.
  9. Keeda 2-3 minutit või kuni pasta on al dente. NB: Isetehtud pasta keeb tunduvalt kiiremini kui poe oma!
  10. Haki kukeseened ja sibul, lisa soola ja pipart ning prae läbi ning lisa koor.
  11. Kuumuta koor keemiseni ja sega pastaga.

Kukeseenepasta

Kukeseenepasta

Retseptisahtli kokakoolis õppisime, kuidas ise pastat valmistada. See, kes ise on pastat valmistanud, see enam naljalt poest pastat ei osta! Vähemalt nii räägitakse. Hiljem segasime pasta kokku kastmega, et sellest valmiks kukeseenepasta.

Segasime kokku taigna ja asusime sõtkuma. Meie kukeseenepasta on veidi tervislikum, sest kasutame nisujahu koos täistera nisujahuga Sõtkuda tuleb korralikult kuni tainas on elastne ja ühtlane. Sõtkuda võiks kuni tainas enam käte külge kinni ei jää. Kui tainas sai külmkapist välja, siis asusime sellest parajaid ’’usse’’ rullima. Kui pastaribad valmis said, siis tuli neil lasta kuivada. Kuivamise aeg on päris korralik, ligikaudu 2 tundi. Selle aja jooksul tegelesime teiste roogade valmistamisega.

Pärast kahte tundi kuivamist oli pasta keetmiseks valmis. Keeta tuleb kuni pasta on al dente ehk pasta osutab hambale kerget vastupanu. Näiteks aedvilju al dente keetes peavad nad jääma kergelt krõmpsud.

Isetehtud pastaga koos võib valmistada miljoneid erinevaid kastmeid. Meie otsustasime, et teeme kukeseenepasta. Kukeseened meeldivad peaaegu kõigile, ning nende valmistamine on küllaltki lihtne. Kukeseenepasta jaoks on vaja kukeseeni. Kui värskeid enam ei leidu, siis sobivad ka külmutatud. Praadisime seened sibulatega ja lisasime koore. Kui koor oli keema läinud, siis kohe segasime isevalmistatud pastaga kokku.

Kukeseenepasta serveerisime Gastrolinki nõudes. Valisime kõrgema äärega taldriku, sest sellisest nõust on pastat parem süüa.

Kukeseenepasta

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here