Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- Lehttaigen
- Nõo Lihavürsti küülikumaksapasteet
- Muna
Valmistamisõpetus
- Tõsta lehttaigen sulama.
- Rulli taigen lahti ja tee ümara klaasiga ringid.
- Tõsta lusikaga küülikumaksapasteeti lehttaignast ringile ning tõsta teine lehttaignast ring peale.
- Vajuta ääred kahvliga kinni.
- Klopi munad lahti ja pintselda pirukad pealt, et pirukad tuleksid ilusad kuldpruunid.
- Küpseta ahjus 20 minutit 180 kraadi juures.
Lehttaignapirukad küülikumaksapasteediga
Kui teha pirukaid, siis paljudel tuleb kindlasti esimese asjana meelde lehttaigen. Arvatavasti sellepärast, et sellega on kõige lihtsam ja kergem pirukaid teha. Seda saab osta sügavkülmikusse valmis ja võtta välja, kui läheb pirukate valmistamiseks. Nii ka meie mõtlesime teha ühed maitsvad lehttaignapirukad, millede valmistamine on on imelihtne.
Iga piruka valmistamiseks on vaja kahte komponenti. Üheks nendest on taigen ja teiseks on sisu. Nagu eelnevalt juttu oli, siis meie kasutasime lehttaigent ja sisu täitsime Nõo Lihavürsti Küülikumaksapasteediga. Küülikumaksapasteet on tekstuurilt hõrk ja kerge ja meie meelest kindlasti meeldiv vaheldus kanamaksapasteedile.
Lehttaignapirukad valmisid meil lihtsalt, sest me kasutasime vana ja head pirukate valmistamise nippi ehk vajutasime rullitud lehttaignast joogiklaasiga välja ümmargused ringid. Ühe ringi katsime keskelt pasteediga ja teise ringi asetasime peale ning ääred vajutasime kahvliga kinni. Miks just ümmarguse kujuga pirukad? Korrapärased ja ringikujulised lehttaignapirukad pirukad küpsevad ühtlasemalt ning lisaks näevad atraktiivsemad välja.
Meie lehttaignapirukad tulid igatahes väga maitsvad ning maitsesid absoluutselt kõigile, kes proovisid. Soovitame kasvõi kohe järele proovida, sest pirukaid võib süüa nii hommikul, päeval ja õhtul, olenemata kuust või aastaajast. 🙂