Valmistamisaeg: 45 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Põhja koostisained
- 5 M suuruses EGGO kollast muna
- 3 spl jahu
- 2 spl kartulijahu
- 5 spl suhkrut
- 1/4 tl küpsetuspulbrit
- 2 spl õli
- näpuotsaga soola
Kreemi koostisained
- 1 sidruni koor
- 1 sidruni mahl ja viljaliha
- 100 ml vahukoort
- 200 g mascarpone juustu või toorjuustu
- 100 g tuhksuhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut või pastat
Niisutuseks koostisained
- 2 spl limoncello likööri
- 1 spl tuhksuhkrut
- 1 spl vett
Valmistamisõpetus
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
- Vahusta munad suhkruga.
- Sõelu sisse nisu- ja kartulijahu ning küpsetuspulber.
- Lisa sool, riivitud sidrunikoor ja õli. Sega kõik ühtlaseks.
- Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja laota tainas ühtlaselt. Koputa paar korda plaadiga vastu lauda, et õhumullid välja saada ja küpseta 10 minutit.
- Tõsta plaat välja ja pane uus paber üle taina, seejärel keera ümber ja eemalda küpsetuspaber ettevaatlikult põhja küljest.
- Lase jahtuda ja sega kokku kreem.
- Vahusta vahukoor.
- Keera mikseri kiirus miinimumile ning lisa tuhksuhkur, mascarpone ja vaniljesuhkur.
- Lisa sidrunimahl ja viljaliha ning mikserda aeglaselt, kuni kõik on segunenud.
- Määri kreem ühtlaselt põhjale ja rulli ettevaatlikult kokku, niisutades rulli limoncello, tuhksuhkru ja vee seguga. Jätka, kuniks kõik on kokku rullitud.
- Keera rull samasse küpsetuspaberisse ja pane külmikusse seisma 4-ks tunniks. Rull on parim kui saad seda külmkapis hoida üle öö.
Limoncello rull
Suures kevade ootuses otsustasime tuua meie kööki Itaalia-pärast särtsakust ja päikest. Teie ees on limoncello rullbiskviit, mille pehme biskviit ja kreemjas sidrunimaitseline sisu lausa sulab suus. Limoncello rull oli märtsis 2023 toimunud kokakooli magustoit.
Limoncello on Itaalia päritoluga alkohoolne jook, mis on valmistatud sidruni koorest, alkoholist, suhkrust ja veest. Limoncello täpne päritolu on teadmata, aga see-eest on selle kohta nii mõnedki legendid. Üks nendest jutustab loo usinatest munkadest, kes avastasid Amalfi rannikult suurel hulgal sidruneid ning palvetevahelise aja sisustamiseks leiutati jook, mida edaspidi hakati tundma kui limoncello.
Selleks, et rullbiskviidi maitse oleks kodumaine ja rikkalik, kasutasime EGGO kollaseid mune. EGGO kanad kasvavad munapealinnas Lool ning EGGO eesmärk on kanda kanade eest südamega hoolt, kindlustades, et kanad tarbivad sööta, mis sisaldab kodumaist teravilja ja rapsiõli. Lisaks sellele külastab kanu korra nädalas veterinaar, kes garanteerib kanade tervise ja heaolu.
Kõigile, kes on tüdinenud talve rusuvast pakasest ja hallist taevast, soovitame proovida limoncello rullbiskviiti. Limoncello Itaalia-pärased aroomid ja maitsed tõesti toovad päikese meie juurde tagasi.
Magustoidu kõrvale jõime kokakoolis Le Grand Noir Moscatot.
Le Grand Noir Moscato on Prantsuse päritolu magus vein, mis on värvuselt valge, maitselt magus ja kergelt mullitav ning selle alkoholisisaldus on tavaliselt umbes 5-7%. Selle maitses võib tunda virsikuid, aprikoose, valgeid lilli ja mett. Vein sobib suurepäraselt kergete suupistetega, nagu puuviljasalatid ja värsked marjad. Samuti sobib see väga hästi magustoitudega nagu koogid ja jäätised.
Seda tüüpi veini serveeritakse tavaliselt jahutatult ning see on suurepärane valik neile, kes armastavad magusaid jooke ja kergemaid mulliveine.