Lõhe

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

4-le

  • 600-700 g värsket lõhe
  • 200 ml kohvikoort
  • 180 g lõhe toorjuustu (sobib ka muu meelepärane toorjuust)
  • Soola
  • Pipart
  • 1 küüslauguküünt
  • 1 tl ürdisegu -nt tüümiani, basiilikut, peterselli
  • praadimiseks oliivõli

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta kala ja tükelda neljaks võrdseks tükiks.
  2. Kuumuta pann, vala pannile oliiviõli, tükeldatud küüslauguküüs ning kala.
  3. Prae kõigepealt nahapool, keera seejärel tükid ettevaatlikult ümber ning eemalda nahk.
  4. Sega koored, vala kalale ja lisa maitseained.
  5. Keera kuumust vähemaks ja lase koor keema.
  6. Serveeri juurvilja, pasta või riisiga.

Lõhe

Miks tuleb süüa kala?

Kalal on väga oluline koht täisväärtuslikus toitumises ning selle kasulikkusest teame me juba maast ja madalast. Vajalikud oomegahapped ja rasvad on asendamatud toitained varustamaks ajutööd ning kala on ka kergemini seeditavam kui loomne proteiin. Hea näide kala kasulikkuse kohta on saareriigi rahvas jaapanlased. 127 miljoni inimese kohta tarbivad nad 90% kogu angerjast terves maailmas. Jaapanlased on ka keskmiselt kõige vanemaks elav rahvus, kes on tuntud oma igipõlise vitaalsuse eest. Selles võib kindlasti tänada nende teadlikkust toitumisharjumustes, kus põhirõhk on kalal.

Roog kogu perele

Peres tihtipeale dikteerivad õhtusöögisoovi lapsed ning nende kindlad harjumused. Kõige uue proovimine on tihtipeale vastuoluline – tihti just kala võib laste jaoks tunduda täiesti välistatud. Küll aga on võimalik kala valmistada nii, et see viib kõigil keele alla, saades täielikuks hittroaks terves pere seas, sealhulgas  lastel. Täna keskendume ühele sellisele kalaroale, mis on minu üks vaieldamatuid lemmikuid.

Lõhe

Lõhe koorekastmes on taevane liit

Lõhe annab valmistada mitut moodi. Kui tahad minna kindla peale, siis rammus koorekaste toetab lõhe õrna maitset väga ilusasti, näeb peen välja ning avaldab sööjatele ka kindlasti muljet. Tehnika võib tunduda siin mitmetahuline, kuid tegelikult on koorekastmes lõhe valmistamine väga lihtne ja tulem ülivõrdes hea.

Tervis toidust

Tervislikku toitu iseloomustades on käibel üks väga hea ütlus: „Sa oled see, mida sa sööd“. Lisaks suurepärasele maitseelamusele, on kala ka oivaline valik igasugu südame ja veresoonkondade haiguste ennetamiseks ning toitumisharjumuste teadlikkuse suurenemine on iga päevaga aina enam aktuaalsem. Kui oed millegi äärmiselt maitsva ja tervisliku otsingul, mida pakkuda kallimale mõneks tähtpäevaks või soovid üllatada pere – katseta järele, sest ühest õnnestunud roast võib muutuda palju!

Lõhe

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here