Läätseburger

Koostisained

Läätsekotletid

Kaste

  • 200 g maitsestamata jogurtit (sobib ka sojajogurt, kaerajogurt, Kreeka jogurt vms)
  • 2-4 küüslauguküünt
  • veidi Himaalaja soola, ürte, datlisiirupit (või muud magustajat)

Burger

  • sööjate arvu järgi meelepäraseid kukleid (nt täisterakukleid, seemnetega kukleid, gluteenivabu kukleid)
  • viilutatud marineeritud kurki või hapukurki
  • viilutatud tomatit
  • viilutatud punast sibulat
  • meelepärast rohelist salatit

Valmistamisõpetus

  1. Keeda läätsed pehmeks ning purusta pudrunuia või kahvliga ühtlaseks massiks. Prae pannil peeneks hakitud sibul ja seened ning sega läätsedega.
  2. Kui mass jääb liiga vedelaks, lisa vähehaaval segule juurde kaerahelbed.
  3. Vormi saadud segust kotletid ning prae pannil mõlemalt poolt pruuniks. Kui praadida ei soovi, võid kotletid ka ahjus valmis küpsetada. Võimalik on erinevaid meetodeid kombineerida: esmalt kotlette veidi pannil pruunistada ja seejärel ahjus valmis küpsetada.
  4. Kastme jaoks sega kokku jogurt, peeneks hakitud küüslauk, natuke soola, piprat ja lisa magustaja. Soovi korral võib lisada veidi sidrunimahla või veiniäädikat ning maitserohelist.
  5. Kui kõik ettevalmistused tehtud, on aeg burger valmis meisterdada.

Läätsekotletti sobib serveerida ka lihtsalt salatilehtede vahel, n-ö nakedburgerina.

Retsepti autor: Tuuli Ivainen

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here