Kohupiimakook

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 55 min

Koostisained

  • 300 g Tere Emma mango kohupiimakreem
  • 200 g rabarber
  • 2 muna
  • 75 g manna
  • 40 g toasooja või
  • 75 g suhkrut
  • 1,5 tl vanillisuhkur
  • Tuhksuhkur
  • Marjad

Valmistamisõpetus

  1. Eralda munakollane munavalgest kasutades kahte kaussi.
  2. Vahusta ühes kausis munavalge.
  3. Lisa munakollasele suhkrut ja vanillisuhkrut ning vahusta teises kausis.
  4. Lisa vahustatud munakollasele või ja vahusta uuesti.
  5. Lisa vahustatud munakollasele Tere Emma mango kohupiimakreemi ja mannat ning sega lusikaga.
  6. Vala munakollase segule rabarberid ja sega.
  7. Tõsta vaikselt munakollase segule juurde vahustatud munavalge ja sega õrnalt, et vaht ei kaoks.
  8. Määri 20 cm koogivorm võiga ja raputa koogivormi põhja natukene suhkrut.
  9. Vala segu koogivormi ja tõsta ahju 180 kraadi juures 45 minutiks.
  10. Lase koogil küpseda kuni kook on ilusti kuldpruun.
  11. Kui kook on valmis, siis lase koogil jahtuda.
  12. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut ja kaunista marjadega.

Kohupiimakook

Mango kohupiimakook manna- ja rabarberiga

Margit leidis endale uue lemmikretsepti kookide hulgast. Retseptisahtel pakkus seda kooki ka Viimsi kohvikutepäeval. Loomulikult kiitsid ka meie külastajad väga seda kooki. Tegemist pole mitte tavalise kohupiimakoogiga, vaid see kohupiimakook on tehtud Tere Emma Mango kohupiimakreemist ning lisaks veel mannast ja rabarberitest. Lihtsalt ülim!

Mango kohupiimakreem annab koogile nii palju juurde. Mango maitse on nii eriline ja kohupiimakreem teeb koogi palju kohevamaks kui lihtsalt tavaline kohupiim. Sellist kohupiimakreemi leiab poelettidelt vaid Tere märgi alt. Kuigi võib tunduda, et tegemist on mingi rammusa tootega, siis nii see pole. Kreemis (100 g kohta) on ikkagi 4% rasva ja valku on lausa 7 g. Lisaks on see nunnu kollase värvusega, mis annab ka koogile värvi juurde ja on spetsiaalselt mõeldud magustoituks või nende valmistamiseks.

Rabarberiga kohupiimakook oleks Margiti jaoks ikka veel liiga tavaline, isegi kui see on tehtud mango kohupiimakreemiga. Et aga anda koogile juurde mingi eriline nüans, lisas Margit sinna mannajahu. Manna muudab koheselt koogi konsistentsi ning annab sellele isegi veidi magusamat maitset juurde. Kas te olete teinud kohupiimakooki mannajahust? Soovitan igal juhul proovida!

2 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here