mustikavahvlid

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

Vahvlid 6-le

  • Pakk Härmavilja mustikaid
  • 150 g isekerkivat jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1-2 spl suhkrut
  • 1 L-suuruses muna
  • 240 ml piima
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Eralda munakollane ja valge.
  2. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ning aseta see korraks kõrvale.
  3. Sega kuivad koostisosad ühes kausis ja teises munakollane piimaga.
  4. Seejärel sega vedelik kuivainetega ja lisa mustikad.
  5. Nüüd lisa ettevaatlikult munavalge tainasse.
  6. Kuumuta vahvlivorm ja küpseta vahvlid kuldpruuniks.
  7. Serveeri vahukoore või jäätisega ja ülejäänud mustikatega.
  8. Soovi korral lisa vedelat mett.

mustikavahvlid

Mustikavahvlid

Mustikad – no kas on üldse teisi nii maitsvaid ja sõltuvusttekitavaid marju veel olemas? Seda tõestab mulle iga suvi, kui mustikakorje lõpuks on korv pooltühi – teine pool korvist leiab tee minu kõhtu! Küll aga on tänavuse suveni veel natuke aega. See tähendab, et peab pisut teistmoodi lähenema, kui tahaks juba praegu mustikate võlu nautida. Õnneks on saadaval külmutatud marjad aastaringselt ja nendega saab valmistada väga isuäratavaid magustoite. Üheks selliseks on minu lemmikmarjadest inspireeritud mustikavahvlid.

Härmavili tuli hiljuti välja täiesti uue tootega, külmutatud kultuurmustikatega. Kuna ma ka varasemalt Härmavilja külmutatud marju magustoitudes olen palju kasutanud, ei kõhelnud ma nende uut toodet proovida.

mustikavahvlid

Õnneks minu positiivselt meelestatud ootused kultuurmustikatele pidasid paika. Pakki avades oli kohe näha, et mustikad on identse kujuga, suured ja ilusad! Kui muidu võib sageli marjade külmutamisel mahlasus kaduma minna, siis Härmavilja kultuurmustikate puhul seda probleemi ma ei kogenud –vastupidi, mahlane maitse kerkis esile juba esimese suutäiega. See aga kinnitas mulle, et need mustikavahvlid tulevad seekord eriti head.

Lisasin tainale mustikad ja seejärel polnudki muud, kui vahvlivorm sisse lülitada ja küpsetama hakata. Lasin vahvlivormil kõigepealt natukene kuumeneda ja kui too hakkas juba tuliseks minema, muutusid kuus samas suuruses tainakogust krõbedateks vahvliteks. Kusjuures kuldpruun värv ütleb ära, kas vahvel on valmis või mitte. Oluline on ka vahvlivormil kogu aeg silma peal hoida, et kuldpruunist ei saaks tumepruun või koguni must.

Pean tõdema, et vahvlid on küll magusad, kuid seda väga parajal määral, sest mustikad lisavad vahvlitele mõnusalt hapukat mekki. Tundsin, et väikene lisakiht midagi meeli äratavat ei teeks ka paha. Algselt kaalusin moosi lisamist, kuid siis tärkas minus mõte vähe tervislikuma variandi kasuks – vedel mesi. See sobis siia imehästi!

Et ka väljanägemine oleks isuäratavalt silmatorkav, puistasin vahvlitele veel peotäie mustikaid peale. Nüüd nägid mustikavahvlid välja küll nagu tõeline idüll! Kui oled eriti maias, võid vahukoort ka lisada.

mustikavahvlid

Millal siis selliseid vahvleid serveerida võiks? Absoluutselt ükskõik millal!

Mustikavahvlid võivad ideaalselt täita sinu magusavajaduse pärast soolast praadi, samuti võivad need olla mõnusaks snäkiks mõne hea filmi kõrvale. Võib juhtuda, et väga kaua mustikavahvlid niisama taldrikul ei seisa – neile on ikka üpris keeruline vastu panna. Kui ka sina ihkad juba suviseid ja mahlaseid marjamaitseid, pead sa kindlasti mustikavahvlid ära proovima!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here