Söögivalmistamine võib vahel muutuda väsitavaks kohustuseks, mis naelutab sind pottide ja pannide keskele. Aga ilma söögita me kaua ei kesta, nagu öeldakse – tühi kott püsti ei seisa.
Sa võid ju süüa tellida, et tüütuks muutunud kokkamise protsessist vabaneda, ent omavalmistatud roog on ikka midagi erilist. Eriliseks loob omavalmistatud toidu just protsess ise.
Toidu valmistamine on loov tegevus ning selle juurde saab tuua vägevaid tegevusi, mis annavad söögitegemisele särtsu juurde ja aitavad kööki tuua ideaalse keskkonna maitsvate toitude valmistamiseks.
Võtsime kokku hulga häid nippe ja soovitusi, mis võivad su kööki uusi mõtteid ning maitseid tuua.
Ära hoia end tagasi maitsetaimedega katsetamisel
Kui oled jõudnud olukorda, kus omatehtud retseptide repertuaar on hakanud lõppema, siis on aeg midagi muuta. Ja tõenäolisemalt teravamaks.
Kasuta omale tuntud retseptides seniste maitseainetele lisaks näiteks karrit või tšillipipart, mida on saadaval pea igas suuremas toidupoes. Lusikatäie karri lisamisega supipotti võid tuttavale supile hoopis uue meki saada, mis erineb ja on uus ning huvitav.
Tasub katsetada ka erinevate maitsetaimedega nagu rosmariini, lavendli või sidrunheinaga. Nuusuta neid uusi koostisaineid enne toidu hulka lisamist ning püüa pärast valmimist neid maitses tabada. Katsetamine on kõige alus ning nii saadki avastada uusi retsepte.
Muuda köök lõbusaks
Meie meeleolu tõstavad muusika ja naer – miks mitte nad mõlemad kööki tuua! Söögitegemine ei pea olema tõsine ning vaikne protsess, kus vaid sibula praadimise tasane pragin köögis kuulda on. Too muusika kööki ja pane peale just selline muusika, mis sul meeleolu tõstab.
Toidu valmistamine on ju tegelikult lõbus protsess ja vahepealset aega saad kasutada ka millekski muuks. Jäta meelde, sind ei hinda köögis kurikuulus staarkokk Gordon Ramsey, kes pingsalt jälgiks iga su liigutust. Kuid kui praad on ahju pandud, siis võid toiduvalmistamise temaatikaga „Hell`s Kitchen“ slotimängu keerutada SuperCasino eesti kasiino lehel.
Toiduvalmistamise juures ei ole võõrad ka sellised ajatäitetegevused nagu laulmine, raamatu lugemine malepartii mängimine või siis kevadlindude jälgimine vahtrapuuoksal. Köök on kodu süda – muuda see kohaks, kus inimestele meeldib olla ja koguneda. Nii on hea süüa valmistada ka suurema kamba sõpradega või perekeski. See muudab inimesi lähedasemaks ning hea tunne südames on lisaks täidetud kõhule garanteeritud.
Teemaroogade valmistamine
Kui sul on oma retseptide ideed otsakorral või siis ei isuta millegi endise ja tuttava järele, siis tuleb uusi asju katsetada. Seetõttu on hea, et mõne kliki kaugusel asub massiivne kogus kokkamise infot, retsepte, soovitusi ja saladusi.
Too välja gloobus, löö ta keerlema ja peata ühel hetkel näpuga. Nüüd leia sinu näpu alla jäänud riigi rahvusroogade retseptid ning hakka pihta!
Ettevalmistuse protsess selliste roogade puhul võib osutuda pikemaks kui muidu. Ole selleks valmis, kui otsid kuskilt midagi eksootilist oma roa sisse. Heaks vahelduseks on proovida erinevate köökide roogasid valmistada. Nii nopid sa igalt poolt kaasa mõne hea nipi, mida tulevikus oma roogades kasutada.
Loo oma firmaroog
Niimoodi erinevaid söögitegemise kunste proovides õpid palju uut ja huvitavat. Nii saad välja mõelda oma erilise roa, mis on maitsev ja omapärane. Sellise roaga on hea üllatada sõpru-tuttavaid, tähistada erilisi sündmusi ja sellest võib saada pikaaegne ja tore traditsioon.
Köök on kodu süda
Lisades senistele tegevustele veidi rohkem vürtsi ja uut energiat, saab iga üksluiseks muutuva tegevuse taas huvitavaks teha. Toidutegemine on heaks võimaluseks mõtteid eemale saada ka argipäeva asjatamistest või töömõtetest. Seega muuda oma köök lõbusaks ja rõõmsaks kogunemispaigaks, kus söögitegemine on lõbus ja toidud valmivad maitsvad.
Head mõtted!