paneeritud kanafilee

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Baltixi Riivsai
  • Baltixi Aurutatud riis
  • Kanafilee
  • Muna
  • Kurk
  • Sool
  • Pipar
  • Ürdisegu
  • Tšilli
  • Till

Valmistamisõpetus

  1. Pane riis vähese soolaga keema.
  2. Klopi kausis üks muna.
  3. Maitsesta kanafilee soola ja pipraga ning kasta kanafilee lahtiklopitud munasse.
  4. Seejärel tõsta riivsaia ja prae pannil kanafilee oliivõlis.
  5. Tõsta keedetud riis kruusi keera kruus tagurpidi taldrikule, et riisile tekiks ilus kuju.
  6. Riisile raputa peale ürdisegu.
  7. Salatiks koori kurk ja viiluta kartulikoorijaga pikad ribad.
  8. Salati kaunistuseks kasuta hakitud tšillit ja tilli.

paneeritud kanafilee

Paneeritud kanafilee riisi ja salatiga

Töö- või koolipäeva lõpuks on kõht juba tühjaks läinud ja tekib suur isu toidu vastu, mis sisaldab väikest lihapoolist ja on ka tervislik. Meie valikuks osutus üks õhtu paneeritud kanafilee riisi ja salatiga.

Valmistamiseks tuli osta kanafileed, Baltixi riivsaia ja riisi. Valisime just Baltixi tooted koostisaineteks, sest neil on kõik tooted eestimaised ning nende ettevõte väärtustab tervislikke eluviise läbi puhta keskkonna. Riivsai on neil valmistatud nisujahust, veest, pärmist ja maitsestamiseks on lisatud soola. Aurutatud riis, mille valisime, sisaldab rohkem toitaineid, kuna riis on eelnevalt koos kestaga aurutatud, ja selle tulemusel kestas olevad vitamiinid ja mineraalained imbuvad riisi tuuma.

Kõige esimesena hakkasime tegema paneeritud kanafileed, mida tuleb valmistada järgmiselt: maitsesta kanafilee soola ja pipraga, kasta kanafilee lahtiklopitud munasse ja seejärel riivsaia ning siis praed pannil. Juurde keeda riisi, millele soovi korral raputada peale ürdisegu. Salati tegi Margit seekord kurgist, mille viilutas kartulikoorijaga. Selle tulemusena tulevad kurgist sellised huvitavad pikad viilud, mis muudavad salati välimuse teistsuguseks ja põnevaks.

Toidu tahtsime sel korral serveerida kohati vanamoodse taldriku peale ning selleks valisime nõu, mis on jällegi pärit Gastrolinkist, kellel on alati pakkuda erinevaid ja meelihaaravad lauanõusid. Paigutasime paneeritud kanafilee, riisi ja salati taldrikule justkui naerusuu kujuga, et õhtusse luua positiivset õhkkonda. Kõrvale võite valida joogiks näiteks oma lemmikmahla või piima.

Tervisliku ja kõhtutäitva õhtusöögi jaoks ei pea alati tohutult aega kulutama, sest juba kolmest-neljast koostisainest saab valmistada tervikliku ja maitsva toidukorra. Kui tahad endale valmistada midagi, mis sisaldab paneeritud kanafileed, siis see retsept on Teile abimeheks.

Vaata ka meie teist retsepti!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here