Pärlkuskussi salat

Valmistamisaeg: 12 min

Küpsetamise aeg: 8 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • 1 pakk Härmavilja porgand, mais, hernes
  • 150 g pärlkuskussi
  • 200 g fetat
  • 3-4 spl neitsi oliivõli
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1-2 tl vahemere ürdisegu
  • 100 g soolapähkleid
  • pipart

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta pärlkuskussi vastavalt pakil olevale soovitusele.
  2. Keeda Härmavilja porgandi maisi hernesegu veidikese soola ja vahemereürdiseguga umbes 8 minutit.
  3. Kurna köögiviljasegu ja pärlkuskuss läbi sõela ning aseta serveerimisnõusse.
  4. Vala kokku oliiviõli, sidrunimahl, pipar ning liida köögiviljad kuskussi seguga – sega need omavahel läbi.
  5. Tükelda feta ja laota juurviljad kuskussi segule.
  6. Raputa peale tükeldatud soolapähklid ja serveeri!
  7. NB: Ole ettevaatlik soola lisamisega, sest nii feta kui ka soolapähklid annavad roale soolasust!

Pärlkuskussi salat

Pärlkuskussi salat fetaga

Vahelduseks klassikalistele makaronidele ja riisile vürtsita argiõhtut millegi põnevamaga, näiteks värske pärlkuskussi salat fetaga on siikohal hea retsept! Kui mõnel tööpäevaõhtul koju jõudes ei tiku käed tegema liharikast sousti praekartuliga ning hing ihkab midagi erilisemat ja kergemat, on salat just see, mis sellisel puhul olukorra päästab. Proovisin luua midagi uudset, mis eristuks poelettidel pakutavast salativalikust. Vahelduseks klassikalisele eestimaisele kartulisalatile valmistasin ma pärlkuskussi salati fetaga, mille teeb eriliseks maitseterohkus ning ebatavaline komponentide valik.

Pärlkuskussi salat

Pärlkuskussi salat fetaga koosneb peamiselt Vahemere äärsetel aladel levinud toiduainetest. Kuskuss ise on traditsiooniline Põhja-Aafrika roog, mis on kujunenud ka Maroko rahvustoiduks. Kuskussile lisaks on ka feta juust väga omane vahemerepiirkonnale – tuues oma maitsekooslusega veidike Lõuna-Euroopa soojust külma Eestisse lähemale. Retsepti luues ei tahtnud ma piirduda vaid vahemere maitsetega ning lisasin sinna ka pist Eestimaist, milleks on Härmavilja külmutatud köögiviljad – porgand, hernes ja mais muudavad salati maitse rikkalikuks ja annavad kehale ka vajalikud vitamiinid.

Pärlkuskussi salat fetaga valmis selliselt, et esile ei kerkiks vaid üks toidu tekstuur, vaid salat oleks iseloomuga ja vaheldusrikas. Seetõttu pole salat üksluine ning ühtlase tekstuuri lõhuvad krõmpsuvad pähklid, mida on balansseerimas pehme fetajuust ja hõrgud Härmavilja jahutatud köögiviljad. Pärlkuskussi salat on kerge, kuna ei sisalda liha – tõttöelda liha olekski antud retsepti puhul üleliigne. Ma mõtlen tihti, et iga päev pole hea liha süüa ning võiksin paaril korral nädalas hoopis taimset rooga valmistada. Seetõttu sobib pärlkuskussi salat ideaalselt neile, kes tahavad süüa midagi taimset, kuid ei oska ilma lihata midagi huvitavat teha. See, peamiselt vahemere maitsetest inspireeritud kerge salat muudab igapäevase toidukorra eriliseks maitseelamuseks, sest annab oma uudsusega vürtsi ja värskust teie menüüsse.

Pärlkuskussi salat

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here