Piprakoogi kook

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 30 min

Koostisained

  • 120 g tumedat suhkrut
  • 120 g jahu
  • 150 g võid
  • Näpuotsaga soola
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 3 muna
  • 200 ml vahukoort
  • 200 g vanilli toorjuustu
  • 2 spl suhkrut
  • 2 piparkooki
  • Rosmariini
  • Tuhksuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini pöördõhuga.
  2. Vahusta 3 muna ja 1,5 dl suhkruga.
  3. Lisa 150 g sulatatud võid ja sega 120 g jahu ning soola ja piparkoogimaitseainet.
  4. Määri vorm võiga ja vala segu vormi ning tõsta ahju 180 kraadi juures ahju 40-45 minutiks.
  5. Valmis koogipõhjal lase jahtuda ja tee peale kreem.
  6. Vahusta 200 ml vahukoort 2 spl suhkruga ja sega 200 g toorjuustuga.
  7. Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks ühtlaseks kihiks ja tõsta kreem tordipritsi ning jaga kreem kolme kihi vahel.
  8. Kata ühtlaselt koogipõhi kreemiga ja kasuta spaatlit kreemi silumiseks.
  9. Tõsta järgmine kiht koogipõhja ja kata kreemiga.
  10. Viimane kiht kaunista piparkookidega ja roosmariiniga.
  11. Raputa peale tuhksuhkrut.

Piparkoogi kook

Piparkoogi kook

Mis ühendab jõule, piparkooke, spaatlit, koogivormi ja tordipritsi? Eks ikka piparkoogi kook. Piparkook ju tegelikult ongi ju kook. Isegi nimes on sõna ‘’kook’’ sees. Miks siis veel piparkoogist kook teha? Eks ikka sellepärast, et see on nii-nii maitsev ja oivaline. Meil valmiski piparkoogi kook, kus iga suus sulava ampsuga on tunda piparkoogile omast maitset ning koogile omast kreemjat mahlasust.

Piparkoogi kook

Piparkook on põhimõtteliselt ju küpsis, kuid maitse on väga äratuntav ning jõululik. Meil tekkiski mõte teha piparkoogi maitseline kook, mis maitseks nagu piparkook, kuid oleks pehmem, mahlasem ja kreemisem.

Piparkoogi kook

Iga piparkoogi kook vajab kõige enne koogivormi. Sellist mõnusalt suurt ja kvaliteetset, et tainas saaks rahus kerkida ning kook tuleks vormist kergesti välja. Apelsini poes on selline koogivorm kenasti olemas. Kuid see pole tavaline koogivorm, vaid sellel on ekstra lai põhi. Ka meie hakkasime mõtlema, et miks see peaks kasulik olema. Kuid tegelikult selline lai põhi takistab väljavoolamist. Seal on isegi olemas renn, mis selle kinni püüab. Täitsa asjalik lisaboonus koogivormile.

Piparkoogi kook

Spaatel on iga koogimeistri kindel abimees. Meie kasutame lilla peaga nurgelist spaatlit. Selle nurk tagab selle, et kreemi laiali laotades saame ka koogi kohal käega toimetada. Sirge spaatliga võib käsi kogemata kreemi sisse minna ning sileda pinna nässu keerata. Piparkoogi kook poleks mingi uhke magustoit, kui seal peal poleks kreemikatet ning sellega aitas meid tordiprits. Meie valik langes sellisele tordipritsile, mis koosneb kotist ja erinevatest otsikutest. Mõlemad leiad siit. Nii saab iga üks enda soovi järgi sobiva otsiku ja koti kokku panna.

Piparkoogi kook

Kui piparkoogi kook valmis sai, siis kaunistamisel lasime ka natuke loovusel lennata. Asetasime koogi otsa piparkoogist kuused ning suskasime sisse ka rosmariini oksa, et natuke ka rohelist värvi sisse tuua. Proovige kindlasti järele, sest me võime kinnitada, et piparkoogi kook on üks väga maitsev ahvatlus.

Piparkoogi kook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here