Pirnid sinihallitusjuustuga

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • 4-6 keskmist poolküpset pirni
  • 80-100 g sinihallitusjuustu
  • 4-8 tervet kreekapähklit
  • vedelat mett
  • kaunistuseks värsket tüümiani

Valmistamisõpetus

  1. Pese, poolita ja puhasta pirnid ning aseta need ahjunõusse.
  2. Tükelda sinihallitusjuust ja jaga pirnide vahel.
  3. Lao juustule kreekapähklid ja nõruta veidi mett.
  4. Aseta ahjuvorm 180 kraadisesse eelsoojendatud ahju ja küpseta umbes 10-15 minutit.
  5. Võta pirnid välja kui pirn on poolpehme ja sinihallitusjuust veidi sulanud.

Pirnid sinihallitusjuustuga

Pirnid sinihallitusjuustuga

Oh teid õnnelikke, kelle hoovis pirnipuu kasvamas on. Ma mäletan väga hästi seda šokki, kui ühte sellist oma sugulase õue peale õunapuude vahel trehvasin. Mul polnud õrna aimugi, et Eestis ka pirnid kasvavad! Niisiis, tänane maius, pirnid sinihallitusjuustuga, on teile. Mõne asja tarbeks külastasime ka kauplust Apelsin, võite julgelt ka ise sealt läbi astuda.

Selleks, et täidisel ruumi oleks, pidin pirnid kõigepealt pooleks lõikama. Lõikelaud alla ning nuga sai tööd. Pirnide puhul leidke sellised, mis pole veel täiesti küpsed, siis saab pirnisüdamikud sealt kenasti kätte ja pirn ei lähe küpsemisel ülemäära pehmeks.

Pirnid sinihallitusjuustuga

Seejärel tõstsin pirnid ahjuvormi ja hakkasin neid täitma ja maitsestama. Pisut juustu ja kreeka pähkleid ning mu poolikud pirnid sinihallitusjuustuga olid valmis saama kaetud ei millegi muu kui meega.

Pirnid sinihallitusjuustuga

Justament – üks tähtsamaid koostisosasid mida need pirnid sinihallitusjuustuga kindlasti vajavad, on mesi. See tasakaalustab mõnusalt pirnide ja sinihallitusjuustu maitsed üheks hõrgutavaks seguks. Ja muuseas. Kõik kes te seda veel teinud pole – unustage mee tõstmisel lusikad, just meevurr on see mida vajate. Geniaalne leiutis millega saate kõik oma söögi-joogid magusaks teha.

Pirnid sinihallitusjuustuga

Sedavõrd kerge ettevõtmine need pirnid sinihallitusjuustuga ongi. Värske, igati tervislik ning tohutult maitsev magustoit, mis on oma olemuselt ka väga põnev. Proovige kindlasti järele, asendage mõni pirn õunaga või visake mõni hoopis ägedam vimka sisse rääkige meile ka, kuidas välja tuli. Nüüd kus ma mõtlema hakkasin – peaks isegi vist pisut veel katsetama. Vaadake siis omal kodune köök üle – mis on puudu ja mida võiks kauplusest Apelsin tooma minna ning pange oma loovus ja kokandusoskused tööle. Kokkama!

Pirnid sinihallitusjuustuga

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here